Pages

Saturday 29 October 2022

Veckans aktieköp: v.43

För aktieintresserade personer finns det nu oerhört mycket spännande rapporter att läsa. Rapportperioder är alltid intressanta men det blir intensiva dagar när det regnar in massor med rapporter. Jag har inte hunnit läsa så många rapporter jag önskat, men jag försöker beta av lite rapporter när jag har tid och lust. När det gäller aktieköp i veckan har jag genomfört nedan tre köp.

INWIDO: Inwido presenterade sin Q3-rapport i veckan. Jag tycker att rapporten överlag var bra. Jag ämnar återkomma i separat inlägg med mer information kring mina tankar om rapporten. Marknaden handlade dock initialt ned aktien och jag passade då på att utöka mitt innehav i Inwido genom att köpa aktier till kursen 91,00 kr.

NORDIC PAPER: Nordic Paper presenterade igår sin Q3-rapport. Även om rapporten kom in snäppet under min prognos tycker jag ändå att det var en bra rapport. Jag slog därför till med ett köp på kursen 29,00 kr. Det saknas inte utmaningar för bolaget men jag räknar med att man kommer att leverera en solid avslutning på 2022. På rullande 12 månader handlas nu aktien till under P/E 5, en multipel som (om nuvarande kursnivå står sig) väntas sjunka ytterligare när Q4-siffrorna publiceras.

SVEDBERGS: Tidigare i veckan skrev jag en kommentar om Svedbergs Q3-rapport, vilken kom in starkare än väntat. Bolaget verkar som bekant i en osäker bransch just nu. Det finns flera risker i Svedbergs, vilka jag belyste tidigare i veckan. Trots detta tycker jag att värderingen (under mer normala marknadsförhållanden) är så pass låg att jag har plockat in en bevakningspost till portföljen. Köpkursen landade på 23,70 kr.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

9 comments:

 1. Blev lite Peab och Tele2

  ReplyDelete
 2. Köpte ett knippe Academedia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har funderat lite på Academedia men ännu inte kommit till skott och analysera bolaget "på riktigt" :)

   Delete
 3. Köpte in lite small cap, ITAB Shop Concept och Ferronordic. ITAB kom med positiv rapport igår, får se hur det ser ut för Ferronordic nu i november.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande bolag! Jag är lite sugen också på att öka i ITAB. Q3 var en bra start på den trend man vill se i bolaget :)

   Delete
 4. Köpte in Biogaia och Wallenstam samt ökat i ökat i Volvo. Sålt liket Kinnevik. Har även sålt Hexpol.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande köp! Jag är lite sugen på Kinnevik som en långsiktig investering ändå :)

   Delete
  2. Köp Tele 2 istället!

   Delete