Pages

Saturday 17 December 2022

Veckans aktieköp: v.50

Ännu en börsvecka är till ända. Jag har i veckan gjort ett antal transaktioner så vi kör igång direkt.

Jag har i veckan sålt aktier i FASTPARTNER till kursen 80 kr, där transaktionslikviden fördelades ut i nedan fem bolag. Trots att Fastpartner har kommit upp ordentligt sedan bottennoteringen tidigare i år handlas aktien fortsatt med tydlig substansrabatt. Jag tycker att aktien fortsatt är för lågt värderad, men för tillfället ser jag bättre risk/reward på andra håll i sektorn samt börsen som helhet.

Jag har utökat mitt innehav i RAKETECH, där jag köpte aktier till kursen 17,50 kr. Jag tycker att aktien handlas till attraktiva nivåer. Verksamhetsmässigt gillar jag särskilt bolagets lansering av Affiliation Cloud. I samband med Q3-rapport framgick det att man har onboardat 20 kunder till Affiliation Cloud och att man för närvarande har en efterfrågan som är större än vad man har kapacitet att hantera.

Jag har också utökat mitt ägande i NORDIC PAPER. Det var trevligt att nyligen se tre insynsköp i bolaget. Enligt min vinstprognos 2022 handlas aktien till under P/E 5. Marknaden är således skeptisk till Nordic Paper. Aktien handlades för några månader sedan signifikant ner efter att man valde att pausa verksamheten i Norge under några dagar då energipriserna var särskilt höga.

Det har även blivit köp av aktier i CATELLA, där köpkursen landade på 37,90 kr. Jag tycker att det är en attraktiv långsiktig nivå, även om aktien nyligen har handlats ett antal kronor lägre. Jag tänkte tillägna ett blogginlägg till Catella nästa vecka.

Ett bolag som är ifrågasatt för tillfället är INTRUM. Jag har också varit inne och vevat med negativa kommentarer kring utvecklingen på senare tid. Aktiens signifikanta nedgång har dock renderat i ett flertal insynsköp under de senaste veckorna. Personligen, trots utmaningarna bolaget har att hantera, tycker jag att kursen har sjunkit för mycket och jag köpte därför aktier för 115 kr per styck i veckan.

Sist men inte minst har jag köpt aktier i INWIDO, där aktierna köptes in kring hundralappen. En aktiekurs på 100 kr ger P/E cirka 7,5 enligt min vinstprognos för 2022. Givet nuvarande omvärldsutmaningar finns det givetvis fog att tro att 2023 kommer bli ett tuffare år. Jag tycker däremot att värderingen tar höjd för klart sämre verksamhetsutveckling och långsiktigt tycker jag att Inwido är ett spännande bolag.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

8 comments:

 1. Inga transaktioner denna vecka heller. Det handlar om att det skall vara rätt pris vid salu. Jag har bestämt mig för att det inte skall bli några köp riksbankerna lugnar ner sig.

  Just nu är de som hökar och inflationen är inte stabil och konjuktursiffrorna är som jojo. Det lutar tyvärr åt att jag kommer att få skriva detsamma som nu nästa vecka.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Personligen tycker jag det finns en del spännande köp att göra nu, men det är viktigt att hålla sig till sin strategi och som du skriver är nog inte Riksbankernas färdiga med åtstramningarna än. Förhoppningsvis kan de lugna ner tempot dock och ge marknaden lite mer klarhet :)

   Delete
 2. Tack för att du delar. Jag har tittat på Nordic Paper men tillslut köpte jag Stora Enso 😂, i övrigt har jag ökat i Securitas och Tele2. Min näst största bolag just nu är Moderna som kom med trevliga cancer nyheter och har gått upp rätt mycket under veckan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack och tack för att du kommenterar - det uppskattas mycket :) Spännande med Stora Enso och fint med god utveckling i Moderna!

   Delete
 3. Hej! Köpte Nordic Paper, Tele2 och MAIN

  ReplyDelete
 4. Nordic Paper och Inwido är intressanta bolag men vågar inte riktigt just nu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gillar att det dykt upp tre insynsköp i Nordic Paper senaste veckorna. Båda bolag tycker jag har låga värderingar, det skapar lite kudde iaf om efterfrågan viker tydligt neråt. Hoppas Inwido kan få till något förvärv i närtid med :)

   Delete