Pages

Tuesday 3 January 2023

Intressanta case 2023: 5 bubblare

Igår presenterade jag tre aktier som jag finner intressanta 2023. För långsiktiga investerare tycker jag dock generellt att det finns en hel del aktier som handlas till attraktiva kursnivåer nu, även om det är många utmaningar i närtid.

I dagens inlägg tänkte jag därför presentera fem ”bubblare” avseende intressanta case 2023.

B3 CONSULTING GROUP: B3 hade en fantastisk utveckling på börsen 2022. Trots detta är inte värderingen högre än runt P/E 12. Bolaget har växt intäkterna under varje enskilt år sedan man grundades. Man gynnas av digitaliseringens framfart i samhället och långsiktigt finns således en strukturell tillväxt i branschen. Jag tycker att aktien fortsatt är för lågt värderad. Givet B3s finansiella mål för 2025, vilka jag anser vara görbara, tycker jag att ett motiverat värde för aktien ska ligga inom intervallet 250-300 kr.

INTRUM: Senare delen av 2022 blev en stökig period för Intrum. Aktien uppvisade en signifikant nedgång. När aktien handlades kring 115 kr var min intention att inkludera Intrum som ett av mina topp 3 case för 2023. Aktien återhämtade sig däremot till viss del och jag valde att ha med bolaget som en ”bubblare” istället. Jag ser dock inte Intrum som ett kvalitetsbolag utan det är mer ett spel på låg värdering. Jag tycker att Intrum är lite för komplext, sedan tycker jag att ägarstrukturen ligger som en lite våt filt över aktien. Det har däremot noterats flertalet insynsköp under de senaste månaderna. Vidare ska det bli intressant att se hur bolaget väljer att göra med utdelningen till våren.

SVEDBERGS: Ett annat bolag som det har skett många insynsköp i under de senaste månaderna är Svedbergs. Givet ett ”normalt vinstår” handlas Svedbergs till väldigt attraktiva nivåer nu. Den finansiella ställningen är däremot inte den allra bästa och det är som bekant många utmaningar att hantera för bolaget i närtid. Stena-sfären har dock tidigare lagt bud på bolaget på betydligt högre nivåer än vad aktien nu handlas till. Min tro/förhoppning är att långsiktiga ägare kan bli belönade om man rider ut de nuvarande utmaningarna.

NORDIC PAPER: Ett annat bolag som handlas till attraktiva värderingsmultiplar är Nordic Paper. Marknaden väljer att vara fortsatt skeptisk till att värdera upp aktien. Produktionsstoppet i augusti, till följd av höga elpriser, gjorde flera marknadsaktörer nervösa. Jag tycker att kommunikationen kring det stoppet hade mer att önska, även om Nordic Paper själva uttryckte att det inte var någon ”big deal”. Jag räknar med att Nordic Paper kommer att tillhandahålla goda utdelningsnivåer i år och kommande år för investerare som köper aktien kring nuvarande kursnivåer.

INWIDO: Fönster- och dörrtillverkaren Inwido var länge tänkt att vara ett av mina topp 3 case för 2023. Jag valde att inte ta med det som ett topp 3 case 2023 till följd av att kursen återhämtade sig en hel del i slutet av året. Jag skulle gärna ha sett att kursen handlades kring 100 kr eller lägre. Långsiktigt tycker jag att Inwido är en spännande investering. Priset på råmaterial och insatsvaror har kommit ned i slutet på året. Bolaget har en stark finansiell ställning och jag hoppas att man genomför ytterligare förvärv under 2023. Med en längre tidshorisont tycker jag att aktien ska handlas klart högre än vad den gör för tillfället.

1 comment:

 1. Hej,
  vad tycker du om ägarstrukturen i Nordic Paper? Fick intrycket att det var lite stökigt?
  Jag kanske föränklar läget rejält, men inför Q2 och Q3 hade börsen handlats ned, vilket resulterade i stora uppgångar i många aktier när rapporterna visade hyfsade siffror. Om man ska tänka kontrarian, ser man inte precis det mottsatta läget just nu inför Q4?
  Jag tycker att Svedbergs är ett väldigt intressant case. Men som med många corona-vinnare måste man kanske titta tillbaka till 2015-2019?
  Gillar också Inwido och äger aktier, fast skalat av lite efter uppgången.

  ReplyDelete