Pages

Saturday 28 January 2023

Kassapositionen i portföljen växer

Äntligen har den svenska rapportperioden dragit igång på allvar. För portföljens del rapporterade Intrum och Nordic Paper i veckan.

För portföljens del drar rapportperioden igång på allvar (mätt i antal bolag som rapporterar) nästa vecka.

Jag försöker zooma ut från börsen och inte ryckas med i känslomässiga utsvävningar. Det är en metod som jag tycker funkar bra för mig och något jag vill fokusera på mer framöver. Med det sagt har jag inte följt kursutvecklingen särskilt noga i veckan.

Jag har varken köpt eller sålt någon aktie under den gångna veckan, vilket vara andra veckan i följd (förra veckans köp gjordes åt sonen).

Jag har inte räknat ihop kassapositionen exakt men uppskattningsvis har jag för närvarande runt 400 000 – 500 000 kr i likvider som skulle kunna användas till aktieköp. Procentuellt sett är det en liten del av portföljen men i absoluta tal är det sällan jag har haft en sådan stor kassaposition.

Det ska inte tolkas som att jag tror att börsen ska ner nästa vecka etc. Det har helt enkelt ”bara blivit så”. Vi får se hur det blir med kassapositionen framöver. Skulle börsen tokrusa härifrån kan man ju alltid extraamortera lite 😉

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

4 comments:

 1. Nu har Q4 dragit igång. Telia sänker utdelning, Cloetta bibehåller och hade en bra tillväxt. Dock blir godiset dyrare. Nordicpaper var strålande bra och SEB var bra och jag har även ökat i aktien denna vecka.

  Börsens uppgång har gjort mig mer våghalsig. Detta gör att även jag vågar ge mig in på lite mindre bolag. Jag har färför valt att utöver ökning i SEB ta in Eurocon Consulting, båttillverkaren Nimbus och diagnosbolaget Boule Diagnostics.

  Däremot har jag sålt Björn Borg med vinst och Sintercast med förlust.

  Ha en bra lördag allesammans

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande med Eurocon och Nimbus! Trevlig helg!

   Delete
 2. Tack för att du delar. Jag håller 100% med dig att zooma ut och bygga kassa successivt. Jag har nu köpt Nordic paper och äger sen tidigare Stora Enso, hygglig utdelning. I övrigt är det GE H, Teladoc , Moderna och Uber som har varit lyckosamma högpresterande senast:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul med Nordic Paper, riktigt fin rapport det drog till med :) Det ska bli mycket spännande att se vad veckans rapportskörd har att erbjuda.

   Delete