Pages

Tuesday 31 January 2023

Rekordmånga böcker lästa i januari

Jag gillar att läsa. Starten på 2023 har inneburit ett nytt läsrekord för min del när det gäller antalet lästa böcker under en enskild månad, där jag under januari läste sju olika böcker.

Jag vet att det inte handlar om hur många böcker man läser etc. Vissa böcker är mer lättlästa, kortare mm. När det kommer till finans- och investeringsböcker brukar jag också passa på att skriva ned en del anteckningar under tiden jag läser, varpå dessa böcker (allt annat lika) tar längre tid att ta sig igenom.


Tabellen ovan visar de böcker jag har läst hittills i år. Jag är en person som brukar ha lätt för att gilla det mesta och jag tycker samtliga böcker ovan är läsvärda. Det finns så många böcker att läsa och numera försöker jag i större utsträckning att läsa böcker som rekommenderas av andra (istället för att ”gissa mig fram”). Med det sagt är ändå numera tre, fem och sex i tabellen ovan böcker jag läst som jag inte sett någon rekommenderat. 

Boken ”Historieläraren” fick jag tips om från min bloggvän Fumlan. Det var en bok jag tyckte om, så stort tack för tipset!

Den bästa icke-finans- eller investeringsrelaterade boken jag har läst hittills i år är ”Shackleton's Incredible Voyage”. Det var ett tips jag fick på Twitter och det är en bok jag fann oerhört intressant. Bästa finans- och investeringsrelaterade bok som jag har läst hittills i år är ”The most important thing” (då vill jag också nämna att ”Investera som mästarna” var väldigt bra).

Vad läser du för bok för tillfället?

6 comments:

 1. Jag läser Harry Potter för min dotter :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. De är dock bättre på engelska än på svenska.

   Delete
  2. Frugan har läst också läst både de engelska och svenska versionerna och delar din åsikt :)

   Delete
 2. Vad roligt att du också tyckte om den! :-)

  ReplyDelete