Pages

Friday 6 January 2023

Solid start på året och fredagstankar som går ur tiden

Det har nu gått några dagar på det nya året – 2023. Jag tycker generellt att det är kul med ett nytt år. Jag tycker att det är något speciellt med att ”vända blad”.

Jo, jag vet att det per se egentligen inte är något märkvärdigt. Att en ny dag följer när en annan dag ”släcks” är ju inget häpnadsväckande då det sker ”hela tiden”. Just när ett nytt år gör entré tycker jag ändå att det skapar ett tydligt avstamp. Ett nytt år med nya rekord och vanor att jaga, nya saker att lära sig och att fortsätta utveckla sig själv mm.

För egen del har jag inga särskilda nyårslöften avlagda det här året. Jag är överlag nöjd med tillvaron och vill fortsätta på utstakad väg. Fokus är som alltid också på att jag ska lära mig nya grejer och fortsätta att utvecklas.

Jag försöker jobba på fokuserat och inte rusa iväg i någon form av eufori, det gäller de flesta områdena – t ex träning och ekonomi. På tal om träning har jag tränat sju pass under de fem första dagarna. Det tycker jag är en solid start.

Träning och rörelse är något jag prioriterar högt och är något jag helst gör dagligen. Jag försöker träna varierat och kontinuitet är mycket viktigare än att pusha fram stenhårda pass som tvingar fram någon dags extra träningsvila.

BOK- OCH DOKUMENTÄRTIPS: Hittills i år har jag läst ut två böcker. Den ena skrev jag om på bloggen igår, den andra boken var ”Endurance: Shackleton's Incredible Voyage”. Har ni inte läst Endurance: Shackleton's Incredible Voyage kan jag verkligen rekommendera den (som jag skrev igår var även Investera som mästarna en läsvärd bok).

Frugan och jag kollar för tillfället på dokumentärserien ”MADOFF: The Monster of Wall Street”, vilken finns att se på Netflix. Jag tycker att det är en intressant och sevärd dokumentärserie.

FREDAGSTANKARNA ETT AVSLUTAT KAPITEL: Efter att fredagstankarna här på bloggen var på paus under en period drog jag igång igen med att skriva fredagstankar. Jag har däremot nu beslutat mig för att fredagstankarna som koncept framöver kommer att vara ett avslutat kapitel.

Den enkla anledningen är helt enkelt att läsarstatistiken inte lever upp till den nivå jag önskar, vilket indirekt betyder att det jag skriver är för tråkigt. Vill man vara mer positiv kanske man kan säga att det finns mer lämpliga forum för fredagstankarna än på en aktieblogg.

Det kommer ibland (dock ganska sällan) kommentarer som påtalar att fredagstankarna uppskattas, men enligt bloggstatistiken är det ändå en minoritet av läsarna som verkar tycka så. Med det sagt är jag inte främmande för att någon gång då och då publicera ett inlägg vars text skulle kunna ha varit del av fredagstanke-konceptet.

Hoppas att ni får en fantastisk helg!

9 comments:

  1. Tack detsammq🌞

    ReplyDelete
  2. Jag håller verkligen med om att det känns som en nystart med ett nytt år. Att man lite naivt kan drömma om att börja om/ vända blad/ nya möjligheter osv. I verkligheten är det bara en siffra som byts ut i datumet, krig fortsätter och samma väder som igår, men för egen del behöver jag nog den där positiva känslan ändå. Det är som att få ett extraliv i Super Mario. :-)

    Jag tillhör ju den kategorin som kommer att sakna fredagstankarna, men jag gillar att läsa dina andra inlägg också. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja det är "roligt" att man ofta går in i ett nytt år med stor motivation och massa saker som man planerar ska hända. Bra liknelse med Super Mario :)

      Delete
  3. Det har varit spännande och roligt att läsa om tankarna. Men jag tror att majoriteten ser detta som en aktieblogg. Jag förstår ditt val och önskar dig all lycka med att täppa till detta/ersätta.

    ReplyDelete
  4. Tack för tipset om "Madoff", den ska jag se!
    God Fortsättning!

    //Louise

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vi såg klart den igår kväll, fascinerande och skrämmande hur saker och ting går till ibland :)

      God fortsättning!

      Delete
  5. Jag är väl en av de få som uppskattar och alltid läser fredagstankarna, som också kommer att tycka det är tråkigt att de försvinner. Men förstår såklart när vi som läser inte interagerar på bloggen så känns det väl som att skriva för luft.

    Jag har alltid tyckt det har varit en trevlig läsning i början av helgen men får väl hålla till godo med aktieinläggen;)

    ReplyDelete