Pages

Monday 2 January 2023

Tre intressanta case för 2023: Del 1

Idag inleds ett nytt börsår. Det kommer i vanlig ordning att vara ett börsår som innehåller aktier som bjuder på en stark utveckling såväl aktier som kommer att göra sina ägare besvikna.

Idag bjuder jag på en inläggsserie som innehåller tre aktier jag finner intressanta när vi nu gått in i 2023. Inget som skrivs i detta inlägg ska ses som någon form av rekommendation. Gör alltid din egen analys. Det är alltid vanskligt att sia om en akties utveckling på en så pass kort tidsperiod som ett år. Jag äger också aktier i samtliga bolag som nämns i denna inläggsserie.

Under dagen tänkte jag presentera de tre casen i tre olika inlägg. Det andra inlägget publiceras klockan 12:30 och det tredje inlägget publiceras klockan 18:00.

RAKETECH

Affiliation-bolaget Raketech är ett bolag som jag ser framemot att följa under 2023. Jag bestämde mig tidigt för att jag ville inkludera Raketech som ett case för 2023.

Intäktstillväxten uppvisar en god historik och man har höga marginaler. Med detta sagt hade jag ändå prognostiserat att Raketech skulle leverera ett lite högre resultat under 2022 jämfört med vad man väntas göra.

Aktien stängde 2022 på 17,72 kr. Givet min vinstprognos för 2023 handlas aktien kring P/E 6. Jag tycker att det är en attraktiv värdering. Under de kommande åren räknar jag med att man kommer fortsätta växa, både organisk och via förvärv.

En satsning som jag finner särskilt spännande är deras nya produkterbjudande ”Affiliation Cloud”. Bolaget själva har uppgett att man inom två år från lanseringsdatum (Affiliation Cloud presenterades i samband med Q1-rapporten 2022) ämnar erhålla minst 10 mEUR i intäkter på årsbasis från denna produktsatsning. Som referens kan nämnas att Raketech har guidat för att bolagets intäkter 2022 väntas hamna inom intervallet 50-55 mEUR.

Affiliation Cloud har än så länge inte lanserats i full skala. I samband med den senaste kvartalsrapporten uppgav Raketech att man har en efterfrågan som överstiger vad man kan leverera på, därav har bolaget beslutat sig för att öka investeringstakten och snabba på en fullskalig lansering av Affiliation Cloud.

Förutom att man verkar på en marknad som präglas av strukturell tillväxt är bland annat också förvärv samt addera affiliation-funktionalitet till deras amerikanska tipster-erbjudande exempel på ytterligare triggers vid en investering i Raketech.

Jag räknar med att Raketech levererar en solid underliggande verksamhetsutveckling i Q4 2022 och att man använder sitt starka kassaflöde på ett tillfredsställande sätt. På tal om kassaflöde kommer det (allt annat lika) stärkas under 2023 då Raketech framöver själva har hand om hela hanteringen av flaggskeppssajten Casinofeber.

No comments:

Post a Comment