Pages

Monday 2 January 2023

Tre intressanta case för 2023: Del 2

Idag bjuder jag på en inläggsserie som innehåller tre aktier jag finner intressanta när vi nu gått in i 2023. De tre casen presenteras i tre olika inlägg.

Det första inlägget publiceras klockan 05:45 och det tredje inlägget kommer att publiceras klockan 18:00. Länk till första inlägget hittas här: https://thedividendstory.blogspot.com/2023/01/tre-intressanta-case-for-2023-del-1.html

PEAB

Mitt andra case för 2023 är Peab. Med en kursnedgång på drygt 48% hade Peab-aktien en tuff utveckling på börsen under 2022. Kostnadsinflation, svag bostadsmarknad och kunder som skjuter upp kommande bygginvesteringar har tydligt bidragit till att sänka sentimentet kring byggsektorn.

I grund och botten tycker jag att Peab är ett välskött bolag. En signifikant och stor del av intäkterna kommer från offentlig sektor, vilket generellt är en sektor som är mindre konjunkturkänslig jämfört med den privata sektorn.

Givet nuvarande aktiekurs är mycket negativt inprisat av marknaden. Aktien kan alltid sjunka ytterligare, men långsiktigt tycker jag att Peab handlas till attraktiva nivåer nu. Det måhända att det är för tidigt att plocka upp aktien.

Bolaget har en solid orderingång att beta av och förhoppningsvis kan det fyllas på med ”en del” nya uppdrag under året. Jag räknar också med att Peab kommer att tillhandahålla en god direktavkastning till våren, något som kan utgöra en kudde för kursen. Under förra veckan genomfördes ett insynsköp av bolagets näst största ägare.

Trots utmaningar i närtid tycker jag att aktien långsiktigt är så pass intressant att jag ändå väljer att plocka in den som ett case för 2023.

2 comments:

 1. Ska bli spännande att se PEAB utdelningsbeslut.
  Jag har fyllt på rejält.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samma här, fyllde på med mycket Peab förra året. Ska bli väldigt spännande att se utdelningsbeskedet samt hur 2023 utvecklar sig :)

   Delete