Pages

Saturday 14 January 2023

Veckans aktieköp: v.2

Stockholmsbörsen levererade återigen en stark vecka. För portföljens del noterades nya rekordnoteringar på både måndagen, onsdagen och torsdagen.

Det blev ett aktieköp i veckan. Det blev även två säljtransaktioner gjorda, vilka kommer att presenteras på bloggen senare idag.

Veckans aktieköp utgjordes även den här veckan av RAKETECH. Veckans aktier köptes till kursen 18,08 kr. Som jag har skrivit tidigare tycker jag att Raketech handlas för billigt. Jag har lagt ett antal timmar i veckan på att gräva ytterligare i bolaget, något som renderat i att jag gjort viss uppjustering av mina estimat för 2023. Enligt mina estimat innebär veckans köpkurs att aktien handlas några tiondelar under P/E 6.

Raketech tillhör inte direkt de bolag som skickar ut mest pressmeddelanden. Allt annat lika blir rapportperioden en större händelse och aktien kan därför i normalfallet bli lite (extra) bortglömd mellan rapportperioderna – givet att t ex inte något förvärv dyker upp.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

6 comments:

  1. Stockholmsbörsen var stark även denna vecka. Dock skulle jag vilja lägga inflationssiffran från Sverige som en svaghet på slutet. Denna vecka har jag varit aktiv.

    Ökade i Tethys Oils som jag tycker är ett stabilt oljebolag. Bolaget borrar mest i Oman. P/E-tal 4 ,0 och DA på 13,5 plus låg skuldsättning lockar mig.

    Pappersbolagen kräver mycket energi. Tycker dock att Nordicpaper till kurs 35,50 var en bra kurs. Dessutom köpte jag Rottneros. Tror att bolaget kan löpa med den ESG trend som pågår.

    Sedan bytte jag ut SEB C mot SEB A vilket gjorde att jag fick in 5145 kronor i kassan. För dessa köptes 74 Peab 726st blev då 800st för 4774 kronor. Med detta blev det 371 kronor kvar.

    Ha en bra lördag allihopa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, inflationssiffran i Sverige hade gärna fått vara lite lägre - dock inte så dumt för storbankerna :) Intressant med Tethys och fint med Nordic Paper!

      Delete
  2. God dag!

    Jo, blev lite inköp under veckan. Några extra aktier i Svolder, alla investmentbolag är tacksamma att öka i tycker jag.

    Två nya fonder fick det bli, Global X NASDAQ 100 Covered Call UCITS ETF USD Dis & iShares Asia Pacific Dividend UCITS ETF USD Dis. Båda två handlas på tyska börsen och är registrerade på Irland. Blir spännande att följa dom.

    Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej!

      Fint med Svolder, många investmentbolag är bra långsiktiga alternativ. Spännande med fonderna, dem känner jag inte till sedan tidigare :)

      Trevlig helg!

      Delete
    2. Köpte, GE healthcare som är avknoppningen från General Electric, listades förra veckan, även köpt Teladoc på botten runt 23, utökar min healthcare del av portföljen..hittills rätt ok affär.

      Delete
    3. Spännande bolag och sektor!

      Delete