Pages

Saturday 11 February 2023

Nytt innehav i portföljen + höjd utdelningsprognos

Under veckan har många portföljinnehav publicerat sina Q4-rapporter. I vanlig ordning svänger det ordentligt i flera bolag i samband med rapportperioder. För den uppmärksamme investeraren kan det därmed dyka upp en del fina lägen. I övrigt har sentimentet vart lite dystrare på börsen i veckan.

HANDELSBANKEN sjönk med 8,6% på rapportdagen. Jag tycker rapporten var värd ett bättre öde jämfört med hur marknaden behandlade aktien. Jag passade därför på att utöka mitt innehav i den svenska storbanken. Som det ser ut nu är Handelsbanken det portföljinnehav som väntas ge mig störst utdelning i år.

På tal om utdelning har de flesta av mina innehav som rapporterat under veckan lämnat utdelningsbesked som överstiger mitt basscenario (t ex Handelsbanken, ITAB och SVEDBERGS). Om de innehav som ännu inte rapporterat lämnar utdelning i linje med mitt basscenario kommer jag (givet nuvarande portföljsammansättning) erhålla en utdelning på 588 916 kr 2023. Om mitt glädjescenario slår in skulle utdelningen uppgå till 657 321 kr.

Igår gjorde SBB-avknoppningen NEOBO premiär på börsen. Som ägare i SBB har det därför trillat in ett gäng Neobo-aktier på depån. Enligt de senaste publicerade siffrorna handlas aktien till en riktigt stor substansrabatt. Jag skulle säga att Neobo står på min säljlista, men givet substansrabatten och att det säkerligen är många som vill sälja av avknoppningen inledningsvis – så avvaktar jag med mitt agerande.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

12 comments:

 1. Neobo var tydligen bara delad för de som ägde B aktien. Gällande att boksluten har kommit har jag ökat i 2 bolag som höjt sina utdelningar. Tyvärr har jag inte varit snabb nog att sälja de som sänkt.
  Har sålt endast Avanza då jag tycker att den gjort jag inte ser någon jätte potential i aktien. På öknings/ köpsidan valde jag denna vecka att öka i Bilia SHB och Tele2. Bilia höjer från 8 till 8,80 och skall betala ut 2,20×4. SHB höjde också sin utdelning. Som bloggaren och många andra säkert vet. Sist men inte minst ökade jag i Tele2 ingen extra utdelning denna gång men någongån kommer nog energipriserna att gå ner och då blir det nog läge igen. Ha en bra dag allihopa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis, det var endast B-aktien som gav rätt till Neobo. Avanza-aktien har gått imponerande stark på sistone tycker jag.

   Trevliga köp, kul också att det blivit ett par insynsköp i Handelsbanken i veckan :)

   Tack detsamma!

   Delete
 2. Hej!
  Har köpt Aker BP, Handelsbanken och PEAB

  Sålde av Fastparner D aktie efter den oväntade sänkningen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!

   Fina köp! Verkligen oväntat med utdelningen för Fastpartners D-aktie. Det tar ju verkligen bort det "attraktiva" i D-aktien.

   Delete
 3. Minskar i Fortnox och sålde allt i Swedbank. Köper inget än, det mesta är dyrt med tanke på vad som kommer ske framöver.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fint! Jag har också en del kassa redo om det skulle dyka upp mer spännande lägen framöver.

   Delete
  2. Fortnox är verkligen övervärderat och ja liknande bolag känns som att man bör undvika just nu. Swedbank har det ju bra likt de andra. Intressant med tanke vad som kommer att ske? Du spår en stor krasch snart?

   Delete
  3. Håller med dig Mikael, jag tycker också storbankerna känns intressanta/stabila här :)

   Delete
 4. Har endast ökat i Millicom denna veckan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande, blir mycket intressant att se hur det blir med eventuellt bud!

   Delete
 5. Ökade i shb - fortsatt attraktiv tycker jag kan bli mer köp framåt.

  Ökade också lite i Nordic water proofing. Lite tidigt kanske - den kan nog komma ner en bit framöver.

  En liten liten ökning i Assa Abloy också. Gillade det jag hörde på konf-callet, men även den kan nog komma ner lite till i närtid.

  Neobo hamnar på bevakningslistan. Ser ju väldigt billigt ut, men lågavkastande hyreshus vill en kanske inte äga så länge räntan är på väg upp. Kan kanske bli tillfälle för affär om säljtrycket blir stort nu efter avknoppning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Håller med, känns som bra kursnivå att fylla på SHB nu. Fint med Nordic & Assa med!
   Ska bli väldigt intressant att följa Neobo-aktien, instämmer i att den ser billig ut :)

   Delete