Pages

Thursday 2 March 2023

Bloggen framöver

I februari 2019 publicerades det första inlägget på bloggen The Dividend Story. Med undantag för några bloggpauser har det sedan publicerats nästintill i genomsnitt ett inlägg per dag.

Ibland funderar jag lite över bloggens framtid. De personer som har följt mitt bloggande ett tag kan nog känna igen sig i att jag är relativt mycket ”allt eller inget”. Jag gillar att gå min egen väg och inte göra som ”alla andra, bara för att”.

När det gäller bloggandet är det exempelvis en bra kanal utifrån perspektivet att jag tvingas sätta ord på det jag tänker, vilket gör att jag tvingas tänka efter lite extra för att kunna uttrycka mig på ett hyggligt sätt. Om jag är seriös med bloggandet vill jag att bloggen ska läsas av många. Om man vill ha många läsare krävs (enligt min uppfattning) i regel att man uppdaterar bloggen ofta, helst dagligen.

För tillfället känner jag att jag inte har den motivation jag skulle vilja ha för att fortsätta publicera dagliga inlägg. Ska jag vara helt ärlig tycker jag att min resa är väldigt inspirerande, däremot är nog för många läsare resan jag har gjort hittills mer inspirerande än den fortsatta resan.

Min stora finansiella transformation, där jag gick från cirka 200 000 kr i nettoförmögenhet i augusti 2011 till att sedan några år tillbaka vara finansiellt oberoende, den resan är redan avklarad. Jag passerade en ny miljonmarkering så sent som den här veckan. Det är givetvis alltid lite speciellt att passera en ny miljonmarkering, men det är inte pengar som är min drivkraft (längre).

Jag skulle säga att jag sedan något år tillbaka har påbörjat en (i brist på bättre uttryck :)) mental/själslig transformation. Det kan exempelvis handla om att tro mer på mig själv, läsa mer, förkovra mig i nya intressen, till att jag har fått andra uppfattningar om vad som är viktigt i livet. Mycket som landar inom denna kategori tillhör inte det läsare av en aktieblogg helst vill läsa.

Det finns en del som anser det vara oviktigt hur mycket pengar jag har, hur mycket jag sparar varje månad, vilken ränta jag har, hur mycket utdelningar jag får etc. Personligen tror jag dock att fler tycker det är intressant att få ta del av konkreta siffror.

Jag tycker inte det känns superinspirerande att nämna att jag har fått en miljon till, utan att säga vilken miljon i ordningen det är. Jag har dock blivit mer restriktiv med siffertransparensen senaste åren och presenterar egentligen numera endast utdelningarna, vilket jag tycker gör bloggen lite mindre inspirerande.

Jag har en del färdigskrivna inlägg som är redo att publiceras. Jag tänkte publicera dessa under de kommande veckorna, sedan får jag se lite hur motivationen ser ut. Just nu tror jag att det kommer bli paus med åtminstone dagliga inlägg tills vidare.

Jag är också sugen på att lägga mer tid på mina investeringar vs. att skriva blogginlägg. Jag skulle kunna skriva flera inlägg i veckan om bolag som t ex B3 Consulting Group och Ogunsen. Det kommer dock bli för snävt fokus om syftet är att bloggen ska växa, detta då t ex nyss nämnda bolag inte väcker särskilt stort intresse hos gemeneman.

Bloggen kommer inte läggas ner helt, men min guidning just nu är att man inte ska räkna med dagliga inlägg framöver

8 comments:

 1. Hej!

  Du lägger ner mycket tid på bloggen och jag kan tänka mig att det kan kännas övermäktigt från tid till annan. Allt går ju upp och ner också, motivation, tid etc. Jag tolkar det som att du skriver för dina läsare och för att producera content av högsta klass. Hade det varit ett alternativ att bara lustskriva och släppa kraven på dig själv lite?

  Jag kan bara jämföra med mitt eget bloggande och jag skulle aldrig klara av att skriva på din nivå. :-) Sen skriver jag mest för min egen skull, för att jag behöver det. Du har kanske en annan anledning och då passar inte lustskrivande in. Jag skulle hemskt gärna läsa mer om din mentala/ själsliga transformation, men det kanske inte är lika "enkelt" att skriva om då det blir väldigt självutlämnande. Jag skulle själv vilja skriva mer om det, men drar mig lite för det av den anledningen. Det skulle bli ett helt nytt forum för dig också, antar jag.

  ReplyDelete
 2. Hej,

  Jag är dessvärre dålig på att kommentera, men sedan jag upptäckte bloggen någon gång vid 2019 kan jag räkna alla dagar som jag inte besökt din blogg på mina 10 fingrar. Det är ingen överdrift när jag säger att du är en av mina största inspirationskällor, inte bara när det kommer till sparande och investeringar, utan generellt när det kommer till att leva sitt liv på sina egna villkor och ifrågasätta gängse normer. Jag slutar aldrig förvånas över hur mycket du lyckas åstadkomma på alla olika fronter i livet, och att du dessutom gör det stor ödmjukhet.

  Att blogginläggen kommer minska kommer såklart vara en saknad bit i min dagliga rutin, men samtidigt gläds jag åt att du gör det för att lämna mer utrymme till annat i livet och att fortsätta utvecklas. Av själviska själ hoppas jag att det dyker upp något inlägg då och då, om så en gång i månaden, så att jag kan få privilegiet att fortsätta följa din resa. Men mest av allt hoppas jag att du följer din magkänsla och gör det som du mår bäst av, det är ju vad du får kämpat så målmedvetet för!

  Allt gott!
  Alexander

  ReplyDelete
 3. Jag kan själv tampas med bristande motivation och funderingar på IGMR bloggens framtid. Bloggen blir bäst när motivation finns och man är aktuell/unik/bidrar med nya perspektiv på något sätt.

  Själv kör jag hårt på siffertransparensen just för att visa vår resa och att det faktiskt går. Men samtidigt känner jag att just siffrorna blir mindre och mindre viktiga. Jag känner mig inte lyckligare nu än när vi började spara - nästan tvärtom konstigt nog. Då var det spännande och nu mer av en rutin. Men så är ju livet.

  Nu svamlar jag men jag kommer läsa i fortsättningen och stöttar dig helhjärtat i valet att dra ner på inläggen just nu.

  ReplyDelete
 4. Uppskattar din blogg varje gång och gillar speciellt dina veckotankar om dina innehav. Fortsätt gärna i den takt du känner för.
  Hälsningar johan

  ReplyDelete
 5. Jag instämmer med Alexander, läser din blogg dagligen men är dålig på att kommentera. Det skulle skapa ett stort hål i min inspiration ifall den här bloggen försvann!

  ReplyDelete
 6. Jag vet ju inte allt om din livssituation men jag har ju förstått att du inte, åtminstone förnärvarande, har ett 8-17 jobb. Jag tror det är viktigt att ha rutiner i sitt liv, om det för dig innebär att du producerar dagliga blogg inlägg är en annan sak. Om du saknar inspiration / motivation, kanske du skulle göra om inläggen och visa dina business case istället och hur du räknar?

  För egen del är jag inte intresserad av om du har x MSEk på kontot eller får Y kSEK i utdelningar. Visst, med störra värden så ökar ju "skin in the game", dte är sant men jag anser att det inte är det viktiga. Jag skulle också vara mån om din personliga säkerhet nu när du fått upp din förmögenhet som den är.

  Mvh
  Emigrantinvesteraren

  ReplyDelete
 7. Två Månadslöner2 March 2023 at 16:28

  Aww! Du är en stor inspirationskälla, skriv mer sällan men sluta inte att skriva helt. 1 gång i veckan kanske eller månadsuppdateringar. Det är många som kommer sakna dig inkl mig.

  ReplyDelete
 8. Läser din blogg, när du publicerar nya artiklar. Intressantast är sådant som är relaterat till aktier. Men bloggen blir inte sämre bara för att det inte kommer nya artiklar dagligen. Däremot är det bra, och vore bra, med kontinuitet kring respektive värdepapper - köp, öka, sälj, minska, etc, reflektioner och funderingar. Tack för all information hittills, och på återläsande. :)

  ReplyDelete