Pages

Saturday 11 March 2023

Köp, men mest sälj

Det blev en händelserik avslutning på veckan, där Stockholmsbörsen igår sjönk med 2,36%. För egen del har jag tryckt på säljknappen två gånger i veckan samt en gång tryckt på köpknappen.

I veckan har jag skalat av i min position i NORDEA. Försäljningen gjordes några tio-öringar under, just nu gällande, ATH-kurs. Jag har fortsatt ett gäng aktier kvar, men bolaget utgör inte längre ett av min allra största innehav. Jag är imponerad över Nordeas resa, såväl verksamhetsmässigt som aktiekursmässigt. Strax under 135 kr, vilket var min säljkurs, tycker jag dock att det utifrån ett risk/reward-perspektiv finns mer intressanta investeringsmöjligheter. Förhoppningsvis kan regelbundna återköp fortsatt (allt annat lika) supportera aktiekursen.

Jag har också sålt av mitt innehav i fonden TIN NY TEKNIK. För mig var detta ett litet innehav i portföljen och jag vill fortsätta att minska antalet innehav i min portfölj. Innehav som är ”små” ligger därför särskilt nära till hands att säljas av. Vidare är TIN Ny Tekniks klart största innehav EVOLUTION, vilket även är ett betydande innehav i min portfölj. Det finns nu 22 innehav i min portfölj, varav inga innehav utgörs av fonder.

Igår eftermiddag slog jag till med ett mindre köp i HANDELSBANKEN, där jag fick betala 103,40 kr per aktie. Handelsbanken blev relativt nyligen utsedd till Europas säkraste bank. Banken handlas nu strax över eget kapital. Jag tycker att det är en attraktiv värdering, för en stabil och väl(över)kapitaliserad bank. Min köpkurs motsvarar en direktavkastning på 7,7%.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

12 comments:

 1. Endast köpt in Inwido. Tycker att bolaget är fint och spännande. Skall kolla på SHB. Är just nu på en veckas semester.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gillar också Inwido! Hoppas dock aktien kan komma ned en bit, då ska jag fylla på :) Låter härligt med semester, ha det toppen!

   Delete
 2. Köpte Handelsbanken och Cibus

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fint! Cibus var ett tag sedan jag kollade på, men verkar vara en del som köpt (både Handelsbanken och) Cibus i veckan :)

   Delete
 3. Snyggt, uppskattar din blogg mycket. Köpte Bejer och SHB

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för de fina orden! Snyggt med Beijer och SHB.

   Delete
 4. Fyllde på i handelsbanken igår när kursen var ner i 102,95. Fyllde även på i investor när den dippa under 200:-. Köpte även i mig lite i Titanium oyj tidigare i veckan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fina köpkurser och spännande med Titanium!

   Delete
 5. Titanium OYJ innehas även här men har inte rört den finska portföljen på länge. Titanium OYJ är verksamma inom finansbranschen med KF, lån och pension. Finansiella strukturella produkter och investeringsfonder.

  ReplyDelete
 6. Köpt SHB,Swedbank och Intrumfa.

  Mvh
  Emigrantinvesteraren

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fint med storbank! Intrumfa känner jag inte till :)

   Delete