Pages

Sunday 26 March 2023

Portföljnyheter i veckan: v.12

I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag under den gångna veckan samt dela några av mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som händer utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

CATELLA: På onsdagen offentliggjordes det att styrelseledamot Tobias Alsborger köpt 10 000 aktier i Catella, köpkursen uppgick till 35,68 kr per aktie.

Min kommentar: Catella är ett bolag jag gillar och jag tycker aktien är attraktivt värderad på nuvarande kursnivåer. Det genomförs inte direkt enormt många insynsköp i Catella så därför är det lite extra trevligt när det väl dyker upp något insynsköp.

CIBUS: På fredagen meddelades det att följande insynsköp skett: VD köpte 1 038 aktier till kursen 96,34 kr, CIO Sverige köpte 8 000 aktier för 96,04 kr per aktie, styrelseordförande köpte 40 000 aktier till kursen 97,80 kr och CFO & IR-chef köpte 1 200 aktier till kursen 96,21 kr per aktie.

Min kommentar: I gårdagens inlägg nämnde jag kort om Cibus riktade nyemission. Jag tänkte därför inte nämna denna nyhet idag. Trots att jag är besviken över en del ageranden och kommunikation är det ändå positivt att flera insynsköp skedde efter den riktade nyemissionen. 

EVOLUTION: På tisdagen meddelade EVO att man har gått live med Mega Ball i Kanada.

Min kommentar: Jag läste förra helgen igenom Evolutions årsredovisning avseende verksamhetsår 2022. EVOs resa är oerhört imponerande. Trots den starka tillväxtnivån är det fortsatt en överväldigande majoritet av kasinomarknaden som härstammar inom det landbaserade segmentet. Det finns således fortsatt stort utrymme att växa. Ovan nyhet är en liten pusselbit på vägen på denna fortsatta tillväxtresa. 

INTRUM: I helgen kunde man ta del av uppgifter att styrelseledamot Ragnhild Wiborg förra fredagen köpt 2 000 aktier i Intrum, där köpkursen landade på 105,98 kr per aktie.

Min kommentar: Det har varit fortsatt en stökig utveckling för Intrum, bland annat med polisanmälan och en sjunkande aktiekurs. I osäkra tider är det därför lite extra trevligt att se att insynsköp genomförs. Ragnhild uppges innan ovanstående transaktion ha ägt 6 500 aktier i Intrum.

INVESTOR: På tisdagen stod det klart att Investors finansdirektör Helena Saxon köpt 5 000 aktier till kursen 197,70 kr, vilket motsvarar en total affär på närmare 1 mkr. Innan affären ägde Helena drygt 84 000 aktier.

Min kommentar: Det har på sistone trillat in ett gäng insynsköp i Investor. Det är glädjande. Helenas köp var signifikant och sammantaget har hon ett riktigt fint insynsägande.

NORDEA: På tisdagen informerade Nordea att man makulerar 22 792 079 återköpta aktier. Efter makuleringen uppgår det totala antalet aktier i Nordea till 3 604 803 880, vilket innebär att Nordea makulerar drygt 0,6% av utestående aktier.

Min kommentar: Som jag har skrivit många gånger tidigare gillar jag Nordeas återköpsprogram. Man har under sina hittills genomförda tre återköpsprogram makulerat aktier vid flertalet tillfällen. Under våren kommer Nordeas fjärde återköpsprogram att pågå.

4 comments:

 1. Ett skepp kommer lastat med nyheter och även lite åsikter/känslor.

  JM har tecknat avtal i onsdags gällande att sälja en hyresfastighet i Stockholmsförorten Järfälla till Resinova Bostads AB för 676 miljoner kronor. Resinova kommer att få tillträde 2024. Handpenning skall dock betalas ut Q2 2023.

  Min åsikt är att jag skulle vilja veta handpenningens summa.

  Softronic spelar på med svåger politik. VD:ns son som arbetat som CIO föreslås till styrelsen. Det avgörs den 24: e april. Detta beslutades i måndags.

  Den observante ser att sonen har 20 kapitalet och 30% av rösterna.

  Telias finanschef avslutar sin roll och blir finansdirektör hos Schibstedt i Norge. Han kommer även närmare sin familj. Detta meddelades i fredags.

  Ålandsbanken uttryckte sin åsikt om att detta var dåligt för bolaget. Banken bedömmer att han varit en viktigt drivkraft för bolagets omstrukturering.

  Volvo och Boliden inleder ett samarbete genom att Boliden skall börja använda Volvos elektrifierade lastbilar. Volvo har som mål att 50 av de lastbilar som säljs skall vara elektrifierade till 2030. Denna nyhet kom i tisdags.

  Tycker att det skall bli spännande med målet och om Volvo lyckas skaffa fler samarbetspartners.

  Samma dag kom en tråkigare nyhet där Volvo får böter på 85 miljoner kronor p.g.a säkerhetsbrister i lastbilarna och bussarna.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Intressanta nyheter och kul med dina tankar också! Segt med böter för Volvo.

   Delete
 2. Två Månadslöner27 March 2023 at 13:09

  Hoppas Evo går upp under sommaren så kan vi sälja med rejäl vinst efteråt. Blir extra amortering på huset istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag kommer nog hålla kvar mina EVO-aktier, men hoppas ändå den går upp mycket :)

   Delete