Pages

Tuesday 18 July 2023

Investeringsdagboken #3

Då var det dags för det tredje inlägget i min investeringsdagbok.

Fokus på att stärka basen

Igår rapporterade Investor. I vanlig ordning var det en stabil utveckling. Investor är ett anrikt investmentbolag med en stark historik. Vid utgången av juni var Investor mitt sjätte största innehav. Jag har köpt aktier regelbundet i bolaget under de senaste åren.

Jag lyssnade nyligen på en podd där det var fokus på hur viktigt det är med fotstyrka, detta då foten är basen i kroppen. Det likställdes med att en stark grund i en byggnad är avgörande för att byggnaden inte ska rasa.

Under de första 5-8 åren av resan mot finansiellt oberoende var fokus mest på att samla ihop kapital samt investera det i enskilda bolag jag fann attraktivt värderade. Många investeringar har utvecklats väl, vissa har utvecklats mindre väl.

Sammantaget har jag inte fokuserat på att bygga en stark grund. Istället har jag haft fokus på att bygga våningarna en bit upp i huset, även om jag har undvikit de mest spekulativa våningarna i huset.

På senare tid, och framöver, vill jag ha mer fokus på att ytterligare stärka grunden i vår ekonomi. Det inkluderar exempelvis att fortsätta minska skuldsättningen, öka exponeringen mot investmentbolag eller att plocka in en USA-(index)fond i portföljen.

No comments:

Post a Comment