Pages

Saturday 15 July 2023

Veckans aktieköp: v.28

Rapportperioden har nu dragit igång på allvar och det finns mycket spännande rapporter att läsa igenom. På köpfronten har jag i veckan köpt aktier i två bolag.

B3 CONSULTING GROUP: Det är svajigt i B3 för närvarande, såväl för aktien som kring bolaget. Som jag redan har angett tidigare i veckan har jag köpt fler aktier i B3. Köpkurserna landade på 97,50 kr och 94,00 kr. Det ska bli intressant att se vad B3 kommunicerar på fredag.

LUNDBERGS: Jag har fyllt på mitt innehav i Lundbergs till kursen 442,90 kr samt 440,80 kr. Enligt hemsidan IB-index motsvarar min lägsta köpkurs en substansrabatt på cirka 11%. Jag tycker att det är en tillfredsställande värdering och köper gärna mer aktier i Lundbergs framöver om förutsättningarna är de rätta.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

12 comments:

  1. Rapportperioden är igång. Jämför man med förra året så finns det några aspekter som gör att jag blir lite negativare. Vi kan ta räntan och inflationen världen över vilket gör att lån och varor blir dyrare. Till exempel kan man se på bygg och fastighetssektorn men även på t.ex. industrin till en viss del en avmattning. Sedan har vi B3 och Nokias vinsvarning och Ericssons kalldusch. Därför har jag valt att göra hyffsat kortsiktiga affärer.

    SKF som jag köpt på 181,60 såldes på 186,70. Sedan har vi SCA som jag köpte på 137,45 såldes på 144,30. Hexpol såldes också men bara halva innehavet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är hög volatilitet på sina håll nu så har man talang för kortsiktiga affärer finns nog många möjligheter :) Surt med vinstvarningar. B3 äger jag ju och Nokias vinstvarning såg jag via en nyhetsflash, Ericssons kalldusch har jag inte koll på.

      Valutaeffekter är intressanta nu också, många t ex industribolag som gynnats av den svagare kronan.

      Delete
    2. Ericsson föll 10,6% i fredags. Visst kommer svag krona att påverka industrin positivt men vi får se om det är in prisat eller inte. Vill trotts allt ha lite cash för att kunna se om det kommer några möjligheter att klippa tilll.

      Delete
    3. Det borde till stor del vara inprisat tycker jag. Det kan bli intressant om valutorna svänger åt andra håller.

      Delete
  2. Tror du ska unna dig och att det skulle gagna din blogg om du var mer transparent med dina inköp. När B3 rasade på rapport skrev du bara att du ändrat ditt innehav och publicerar först när kursen gått upp att du köpt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för omtanken och tips om hur bloggen kan förbättras. Gällande B3 skrev jag att jag först ville skriva kring känslan efter vinstvarningen samt lärdomar, detta för att sedan tillägna ett eget inlägg åt själva vinstvarningen och min syn framöver.

      När det kommer till B3s "kursuppgång" efter veckans lägsta notering så hjälper det föga. Det finns riktkurser "på stan" mellan 160-268 kr. Det spelar således inte någon större roll om aktien handlas kring 95 eller 105, när den har rasat från drygt 200 kr. Det är åtminstone min åsikt. Vidare är jag inte alls säker på att mina köp i veckan visar sig vara vältajmade om vi kollar en bit ut, det har t ex varit säljtryck från tidigare storägare under våren. Har han mer att sälja vet man inte vad som händer med aktien.

      Delete
  3. Då jag har arbetat inom telekom branschen och vet att det är en låg marginal business, så investerar jag inte i mobiloperatören eller dess leverantör, det är en för konkurrens utsatta bransch

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intressant! Jag har varit inne i Telia en period, men har inte längre någon direktexponering mot någon teleoperatör.

      Delete
  4. Jag fyllde på med 3st LVMH till vid dippen i början av veckan. Det bolaget är efter Investor mitt största innehav.

    ReplyDelete
  5. Jag gjorde mig av med surdegen Telia i veckan, pengarna hamnar väl i lite blandat av övriga innehav

    ReplyDelete