Pages

Friday 14 July 2023

Vill du läsa min investeringsdagbok?

Jag läste om några andra investerare som regelbundet skriver en investeringsdagbok. Jag tyckte att det lät som en sund idé och beslutade mig därför för att själva börja föra investeringsdagbok.

Men är inte bloggen som en investeringsdagbok? Jo, delvis. Jag tänker mig dock att investeringsdagboken ska ha viss annan inriktning. För det första ska investeringsdagboken utgöras av mer kortare inlägg / notiser. Investeringsdagboken skulle kunna fokusera mer på känslor – t ex om jag genomfört någon investering utifrån ett FOMO-perspektiv och varför jag i så fall gjorde det. Vidare skulle jag kunna dissekera lite kring vad jag gjort bra / mindre bra kring enskilda investeringar.

Jag skulle också kunna lägga in en kort notis om förändringar i min TDS-portfölj (= min mer aktiva och kortsiktiga portfölj). Jag skulle också kunna tänka mig att belysa vissa nyheter, exempelvis att Las Vegas Sands ska gå live med online live casino – och vad det kan tänkas få för konsekvenser på EVOs verksamhet.

Dagboksinläggen ska vara kortare, t ex max 200 ord. Det ska också vara förhållandevis spontant utifrån perspektivet att jag inte ska övertänka vissa saker ”bara” för att det publiceras på bloggen. Detta inlägg har tagit mindre än 10 minuter att skriva och det är ungefär den omfattningen jag vill att det ska ta.

Dagens fråga: Finns intresse av att jag publicerar mina inlägg från investeringsdagboken på bloggen?

Ps, jag kommer inte binda upp mig till att skriva X antal dagsboksinlägg varje vecka – utan gör när jag har tid och lust. Dessa inlägg kommer inte ersätta mina ”normala” blogginlägg. Dagboksinläggen kommer (om intresse finns) i så fall att publiceras på eftermiddagen/kvällen.

Trevlig helg!

7 comments:

  1. Jag hade med stor glädje läst din investeringsdagbok. Precis som du skriver hade det varit ett bra sätt att syna dina affärer, vad som "triggade" köpet t.e.x. Korta inlägg som är straight to the point minskar dessutom barriären för att skriva nya inlägg, vilka alltid är uppskattade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul att höra, jag ska försöka få till några sådana inlägg då! Det kommer inte bara bli kommentarer kring köp/sälj dock :)

      Delete
    2. Ännu bättre, ser fram emot att se upplägget :)

      Delete
  2. Uppskattar din blogg oerhört mycket och har som rutin att läsa igenom din blogg ofta dagligen, men annars åtminstone varje vecka då alla missade inlägg läses igenom i de fall något missats.

    Hade garanterat tyckt att det hade varit roligt att läsa igenom dina reflektioner vid köpen!

    Mvh
    /Daniel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stort tack för de fina orden! Ska försöka få ihop några investeringsdagboksinlägg då :)

      Delete
  3. Det skulle vara mycket intressant att läsa din investeringsdagbok.

    ReplyDelete