Pages

Sunday 6 August 2023

Portföljnyheter i veckan: v.31

I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag under den gångna veckan samt dela några av mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som händer utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

B3 CONSULTING GROUP: På måndagen annonserades det att B3s relativt nytillträdde styrelseordförande genomfört insynsköp för drygt 300 000 kr. På onsdagen meddelades det sedan att styrelseordföranden köpt ytterligare 1 000 aktier, denna gång fick han betala 100,60 kr per aktie.

Min kommentar: Under de senaste åren är det i huvudsak framför allt nuvarande Tf VD Sverre som har köpt aktier i B3. Det är därför positivt att se att det finns fler personer som trycker på köpknappen. Givet aktiens utveckling tycker jag att fler personer i ledande ställning borde köpa aktier nu, givet att de tror på bolaget framåt.

G5 ENTERTAINMENT: På måndagen informerades det att G5 makulerat 150 000 återköpta aktier. Efter de makulerade aktierna innehar G5 5,76% av antalet utestående aktier, varav cirka 2% avser prestationsprogram.

Min kommentar: Sammantaget makulerade G5 cirka 1,7% av de utestående aktierna. Det är glädjande att se att antalet aktier minskar, vilket allt annat lika gör att varje aktie i bolaget får ta del av en större andel av den framtida vinsten.

NCC: På torsdagen meddelades det att NCC har fått uppdraget att bygga 82 nya lägenheter i Tammerfors i Finland. Ordervärdet uppgår till 160 mkr. Arbetet planeras att vara färdigt i början av år 2025.

Min kommentar: Det är få veckor som jag inte inkluderar något kring NCC när jag skriver ”portföljnyheter i veckan”. Det är glädjande att se att NCC plockar hem en ny order, trots en vecka som i övrigt präglas av allmän stiltje.

5 comments:

  1. Clas Ohlsson blir första återförsäljare i Norden av Starlink. Nyheten kom i Torsdags.

    Skanska fick en order på en byggnad i USA Washington gällande bioteknik. Byggnaden skall vara 25 tusen kvm för tillverkning av lager och kontor. Arbetet har påbörjats och väntas vara klart Q4 2024. Anonserades i fredags.

    Softronics VD har köpt 19780 aktier till pris 15,11.

    Volvo fick sänkt kreditbetyg av fitch till A-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volvo fick inget sänkt kreditbetyg, utan Fitch bekräftade det bara på A-. Stabila utsikter också. Däremot slutar Fitch att bevaka Volvo av "kommersiella skäl".

      Delete
    2. Yes skyller på att mobilen hade lite laddning när jag var på väg till jobbet!

      Delete
    3. Låter som en bra ursäkt! :)

      Delete
    4. Spännande nyheter och härligt att Volvos kreditbetyg inte sänkts!

      Delete