Pages

Sunday 24 September 2023

Portföljnyheter i veckan: v.38

I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag under den gångna veckan samt dela några av mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som händer utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

B3 CONSULTING GROUP: På fredagen stod det klart att B3 är nominerade till Årets Karriärföretag samt att bolagets HR-chef är nominerad i kategorin Årets HR-chef.

Min kommentar: B3 har historiskt sett vunnit flertalet priser och det är glädjande att se att man återigen är nominerad till olika utmärkelser. Vinnarna kommer att offentliggöras den 4 oktober.

EVOLUTION: EVO skrev på Twitter i veckan att nya spelet Lightning Lotto nu är lanserat. Det är ett spel som är tillgängligt både i både Live- och First Person-format.

Min kommentar: Det är tillfredsställande att se att EVO fortsätter att utöka sitt erbjudande. Under andra halvåret 2023 har man en omfattande pipeline med nya spel som ska rullas ut. Det ska bli intressant att se hur dessa spel mottas.

NEW WAVE: På måndagen informerades det att VD Torsten Jansson under förra veckan köpte 65 000 aktier till genomsnittskursen 75,97 kr. Totalt sett uppgår affären till cirka 4,9 mkr. Senare i veckan köpte Torsten ytterligare aktier, denna gång köpte han 66 000 aktier till kursen 76,29 kr.

Min kommentar: Det är glädjande att se att Torsten genomför insynsköp. Även om storleken på insynsköpen för de allra flesta är oerhört signifikanta är det inte särdeles stort i relation till Torstens totala aktieinnehav.

PEAB: På måndagen meddelade Peab att man vunnit uppdraget att bygga nya växthus och besökscentrum i Göteborgs botaniska trädgård. Ordervärdet uppgår till 346 mkr. Byggstart sker under hösten 2023 och arbetet väntas stå färdigt under våren 2028.

På fredagen informerade Peab att man fått uppdraget att genomföra nybyggnation av särskilt boende i Orsa kommun. Ordervärdet uppgår till 337 mkr. Byggstart sker under hösten 2023 och arbetet väntas vara klart tidigast 2027.

Min kommentar: Det blev en solid vecka för Peab med två nya ordrar, båda med ett ordervärde över 330 mkr.

3 comments:

 1. Många nomineringar för B3. Vilken nomineringsfest wow. Som vanligt har även jag nyheter.

  En nyhet från förra veckan som jag inte skrev om var Bilia som tog obligationslån. Tänkte att inget skulle hände men hade fel. Under måndagen kom det nämligen fram att Bilia köper Mercedez basserade Bilcenter i Sörmland. Omsättning 100miljoner år 2022.
  Kommentar: Bilia expanderar trotts att marknaden viker ner. Tror ändå att det är en långsiktig satsning.

  Nimbus skrev i torsdags ett avtal med JL audio gällande ljudsystem i båtarna som säljs i Europa och Nordamerica.
  Kommentar: Blir häftigt med ljudsystem och det visar att Nimbus vill utveckla sina båtar.

  Skanska säljer första fasen av kontorskomplexet H2Offices i Budapest, Ungern för 1,2miljarder till Erste open realestate investment. Detta uppdagades i tisdags. Kommentar: Antar att vinstsumman kommer när man sålt alla faser!?

  I fredags skrevs ett tilläggskontrakt gällande sjukhus i lakeland USA. Ordervärde 500 miljoner. Kommentar: Byggkonjuktur är inte samma sak som infrakstruktur får man lära sig mer och mer. Alla ordrar är bra ordrar.

  SEB åker på smäll men avvisar det hela. Det gäller angående Allra som ni säkert har hört talas om. Pensionsmyndigheten tycker inte att SEB skött sitt arbete som förvaltningsinstitut år 2012 och ger böter på 472 miljoner. Smällen anonserades i måndags.
  Kommentar: Vi får se vart det slutar?! Man bör ta ansvar men om detta går till domstol vet man aldrig vem som vinner.

  Kortsiktiga servicekontrakt sänker Tietoevry som vinstvarnade i tisdags. Organisk tillväxt blir 4% för halvåret och inte förutspådda 5-7%.

  Volvo har två nyheter den ena nyheten består av att det är bilstrejk u USA utlöst av UAW och där är Stellantis och GM är de som strejken är mest mot men det finns risk mot Volvo. Kommentar: Vi får se vad som händer. Ford har gått med på inflationsstyrd lönehöjning. Nyhet 2 är att DNB tror positivt på ny ordförande och avknoppning av anläggningsmaskiner. Båda nyheterna kom i måndags.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Kommentar Tietoevry. Jag tycker inte det är något jättemiss. Volvo: Den som lever får se.

   Delete
  2. Intressant att se vart strejken i USA tar vägen. Jag håller med om att Tietoevrys vinstvarning inte var särskilt negativ i varken absoluta eller relativa termer.

   Delete