Pages

Saturday 7 October 2023

Veckans aktieköp: v.40

Q3-böckerna håller nu på att summeras och om någon vecka kommer den svenska rapportperioden att dra igång på allvar. Det ser jag framemot.

Under veckan har jag plockat in ett nytt bolag i portföljen, mer om det imorgon. I övrigt har nedanstående köp genomförts.

B3 CONSULTING GROUP: B3-aktien är hittills i år ned närmare 44%. I veckan som gick fångade jag upp aktier till kursen 86,10 kr. Jag tycker aktien förtjänar en högre värdering. I veckan har Pareto sänkt sin riktkurs för B3 till 155 kr, vilket således är klart över nuvarande kursnivå. Pareto räknar med att B3 kommer presentera ett kostnadsbesparingsprogram i samband med Q3-rapporten, det är något jag också förväntar mig.

BETSSON: Betsson-aktien har utvecklats svagt på sistone. Jag har därför i veckan fortsatt att återköpa de aktier jag sålde till strax över 130 kr för en tid sedan. När dessa rader skrivs på fredagsmorgonen handlas aktien i 109,50 kr. Givet min vinstprognos för 2023 innebär det ett P/E-tal på en bit under 8.

G5 ENTERTAINMENT: Jag utökade min position i G5 genom att köpa aktier för några kronor över 150-strecket. Historiskt sett har inte sektorn som G5 är verksam inom visat sig vara den sektor där jag har det bästa track-recordet, vi får väl se om veckans köp spär på den trenden eller om det kan visa på någon form av trendskifte framöver.

INVESTOR: Jag har fyllt på mitt innehav i investmentbolaget Investor vid några tillfällen under veckan. Den lägsta köpkursen uppgick till 204,10 kr. Enligt hemsidan IB-index utgör det en substansrabatt på 18%. Det tycker jag är en tillfredsställande rabatt.

NEW WAVE: I vanlig ordning har jag även hunnit med att fylla på mitt innehav i New Wave. Den här gången fick jag betala 72,14 kr per aktie. I skrivande stund är New Wave ett av mina fem största innehav.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

8 comments:

  1. Fullinvesterad så nej har inte kunna köpa dippar. Så är det och det är bara att gilla läget. Fina köp för dig och även jag hoppas att G5 vänder.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stabilt att vara fullinvesterad och bra inställning med att gilla läget :) Vi får hålla tummarna för G5.

      Delete
  2. Köpte 50st Puma vid 52 EUR i torsdagens jättedipp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande med Puma! Det bolaget har jag inte alls följt utifrån ett investerarperspektiv. Har inom löparkretsar dock "hört" att de satsar hårdare nu än tidigare på långdistansskor. Vad var orsaken till dippen i veckan?

      Delete
    2. En "analytiker varning" att resultatet möjligen inte blir som förväntat...det räcker numera i bajsnödig marknad för att aktiekurser ska rasa. Men vi får se, jag köper långsiktig horisont +5 år så det är lugnt hur som.

      Delete
    3. Segt med "analytiker varning".

      Delete
  3. God kväll, blev några köp och ett sälj.
    Inköp av; Investor, XACT Norden Hög, iShares EM Div UCITS & Invesco S&P 500 HDLV.

    Sälj utgjordes av några aktier i Redcare Pharmacy NV. Kan nog bli mer försäljning av den framöver.

    Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. God kväll! Fina och stabila köp! Redcare Pharmacy har jag aldrig hört talas om :)

      Trevlig helg!

      Delete