Pages

Thursday 28 December 2023

Jag är jätteglad för din skull

Livet är fantastiskt. Det finns så många spännande vägar att utforska.

Vissa vägar kanske känns bra och spännande under en viss tid. För att sedan av någon anledning kännas som att man vill göra något annat. Jag tycker det är intressant och många gånger inspirerande att ta del av andra personers val och livsresor. Det är något som berikar och sår frön till tankar.

Personligen tycker jag det är oerhört inspirerande att följa folk som är passionerade. Det är underbart att se det driv som ofta finns hos folk som följer sina drömmar / gör saker de brinner för. Det är däremot inte att likställa med att jag vill göra exakt som dem.

Vi alla drömmer om olika saker. Det är därför kul att ta inspiration av andra, men sedan viktigt att leva ut sin egen dröm som man själv föredrar.

När man skriver om FIRE får man ofta svar från folk som trivs mycket bra på sina jobb och aldrig vill sluta jobba. Som en konsekvens talas inte sällan negativt om FIRE-fenomenet. Jag tycker inte man ska prata negativt om andra, däremot är jag ofantligt glad till alla som älskar sina jobb och/eller sin tillvaro i största allmänhet.

Det gör mig oerhört glad att höra/läsa om folk som ”hittat rätt”. Det är en betydande del av vad livet handlar om.

På tal om jobb har jag under stunder älskat mitt jobb. För närvarande känner jag dock att jag vill fokusera på annat än det stereotypiska jobbsammanhanget. Vem vet, ”imorgon” kanske jag har ändrat åsikt 😊

2 comments:

  1. Bra skrivet och god fortsättning. En stor anledning till att jag själv började blogga och välja att börja spara mer och slösa mindre är flera oerhört inspirerande bloggar som jag började läsa, tillsammans med Rikatillsammans-bloggen. Även Avanza hade ju Hängsel-mannen Claes Hemberg på den tiden som skrev ganska inspirerande bloggartiklar. Det var nog först med ett antal bloggar där folk fick sjuka summor i utdelning varje år, som jag började tänka på att "dit vill jag med".

    Hade faktiskt några kollegor över på lunch och lite bad i poolen i september när vi hade brittsommar, de kunde inte riktigt fatta att jag hade valt att vara hemma några månader och inte jobba. Det kom lite kommentarer som "ja om man har råd så..." och liknande, och jag fattade att här var jag inte bland liktänkande. På jobbet hade det mest pratats om spel-aktier såsom Evolution, Embracer och liknande högriskbolag, och den diskussionen gav jag mig aldrig in i. Jag köper tråkiga värdebolag, var ofta mitt korta enkla svar när jag fick frågan om jag handlade aktier. Det där med FIRE var det ingen som förstod.

    Försöker skriva så balanserat och nyanserat som möjligt om FIRE och den "pre-FIRE" jag befinner mig i nu, just för att det så sällan är bloggare som fortsätter blogga efter att de sagt upp sig. Man vill ju veta, hur klarar de månadsutgifterna, kan de spara nåt, hur gick det med barnomsorg, bankens frågor, semester, och allt annat som kan dyka upp är man är "arbetslös". Samt även, hur mår de, saknar de jobbet, vad sysselsätter de sig med och så vidare... sånt älskar jag att djupdyka i, men tyvärr är det få som fortsätter skriva om såna saker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. God fortsättning! Tack för intressanta tankar och att du delar.

      Miljonär innan 30 och Dividend Mantra var två bloggar som initialt inspirerade mig lite extra mycket. Ja, det är nog många som gillar de lite mer "spännande" aktierna, men trevligt iaf att de diskuterade aktier :)

      Tråkigt att man slutar skriva när man realiserat FIRE. Håller med om att det är intressant att veta hur livet fortgår som FIRE. Jag hoppas jag ska ha motivation och fortsätta ett tag till.

      Delete