Pages

Saturday 30 December 2023

Tre intressanta aktier för 2024

Börsåret 2023 är nu lagts till handlingarna. Har man inte redan tidigare börjat fokusera på år 2024 är det nu hög tid att så göra. Det ska bli mycket spännande att se vad 2024 har att erbjuda.

I detta inlägg tänkte jag lyfta fram tre aktier som jag tycker är intressanta att spana in 2024. Efter en väldigt stark börsutveckling under 2023 års två sista månader har antalet aktier som uppfyller min säkerhetsmarginal minskat drastiskt. Denna övning hade därför varit trevligare att göra under hösten.

Hursomhelst, tre aktier har jag ändå lyckats skrapa fram. Som vanligt ska inget som skrivs ses som någon form av rekommendation. Samtliga aktier nedan är längre ut på riskskalan än flera andra bolag som återfinns i min portfölj, t ex Investor och Handelsbanken. Jag äger aktier i samtliga bolag som nämns i detta inlägg. 

RAKETECH: Affiliate-bolaget inom iGaming-sektorn handlas till attraktiva värderingsmultiplar sett till kassaflödet. Man har uppvisat en solid historik med stark intäktstillväxt. Bolaget har en god finansiell ställning och är verksamma i en bransch med strukturell tillväxt. I den negativa vågskålen finns bland annat regulatoriska risker, en tillväxt som inte faller ned på sista raden i resultaträkningen och signifikanta tilläggsköpeskillingar som ska betalas ut kommande tre år. För att investera i Raketech krävs att man tror på en fortsatt bra utveckling för Casumba. På medellång- till lång sikt ser jag bland annat framemot utvecklingen av Affiliation Cloud.

Nyligen kom Redeye med ut med en analys av Raketech, där man i sitt basscenario satte riktkursen till 40 kr. Det är signifikant högre än nuvarande aktiekurs, personligen väljer jag dock att först ta sikte på 23-25 kr.

Raketech stängde 2023 på 17,68 kr.

NEOBO: Bostadsfastighetsbolaget som knoppades av från SBB. SBB med sina många ägare fick ett gäng aktier i Neobo i knäet, aktier som många inte önskade ha. Många inklusive Batljan har sedan sålt aktier i Neobo, vilket har bidragit till ett sämre sentiment för aktien. Bostadsexponeringen är ytterligare något som marknaden ogillar. Med ICA-handlarnas Förbunds inträde som största ägare har bolaget nu förhoppningsvis en långsiktig ägare. Lugnare på inflations- och räntefronten, kombinerat med en attraktiv värdering och endast bankfinansiering är faktorer som jag gör att aktien känns intressant. Därutöver ämnar man ta steget in på storbolagslistan.

Under de senaste tre månaderna har aktien stigit med hela 46%. Denna uppgång hade gärna fått komma efter årsskiftet 😊 Långsiktigt tycker jag ändå att aktien borde ha förutsättningar att stå högre än idag. Något jag räknar med att även styrelseledamot Ulf Nilsson tycker, detta då han strax innan jul utökade sitt aktieinnehav i bolaget.

Neobo stängde 2023 på 13,80 kr.

G5 ENTERTAINMENT: Sist ut tänkte jag ta med mobilspelsbolaget G5. Jag tycker aktien handlas kring intressanta kursnivåer. Bolaget har en god finansiell ställning där man dels skiftar ut pengar till aktieägarna i form av aktieutdelning samt att man återköper aktier.

Aktien sjönk 2023 med hela 26%, vilket indikerar ett år som hade mer att önska. Jag gillar mycket att man fortsätter återköpa aktier. Det är också ett intressant case om man är utdelningsinvesterare, åtminstone om man tror på Affärsvärlden som tog med aktien i sin Utdelningsportfölj för 2024. En viktig drivare i G5-caset är att man lyckas lansera ett nytt framgångsrikt spel.

G5 stängde 2023 på 155,80 kr.

5 comments:

  1. Själv ska jag fortsätta köpa, VBG, Volvo och Investor.

    ReplyDelete
  2. Även jag har 3 aktier som jag vill ta fram som är lite mer risky än vissa andra aktier även om jag mer och mer börjar ha mest storbolag som är stabila. Stabiliteten är Axfood, Investor, SEB och SHB är bolag som helt klart håller stabilitet tillsammans med kassafyllda Volvo. Sedan har vi uppstickarna 2023 där bl.a. Alleima. Även NCC, Nordic Paper och New Wave har gått bra.

    Den sistnämnda tror jag på mycket 2024 och Torsten Jansson har gått ut med att man skall dubbla omsättningen . https://www.di.se/nyheter/torsten-jansson-malet-ar-att-dubbla-omsattningen/ Köpet av Tenson är ett klipp. Bolaget slutade på 101,88

    Nummer 2 inför 2024 är: Bilia som kommit med flera bra nyheter och tror man på deras bilaffärer och på den kaxige Mats Qviberg så är detta ett bolag värt att kolla på. Aktien har klättrat sedan man släppte sin Q3 i oktober varpå både Make och Maka Qviberg ökade innehaven precis dagarna efteråt. Nordea skriver i en analys dagen efter Lucia att man har riktkurs på 140 och kursen slutade 134,60. https://www.di.se/nyheter/nordea-spar-koplust-fran-qviberg-kopstamplar-bilia/

    Nummer 3. Fabeges börsvärde och lån uppgår till 66 miljarder kronor, att jämföra med tillgångarnas värde på 88 miljarder kronor. Detta enligt Dagens industri 2 dagar innan Lucia. Solna och arenastaden är och kommer att vara attraktivt.

    ReplyDelete
  3. Slutkurs för Fabege 2023: 108,20

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mikael för intressanta bolag som du delar med dig av! Av de du nämner hoppas jag lite extra på New Wave då det är ett signifikant innehav i min portfölj :)

      Delete