Pages

Wednesday 3 January 2024

Ogunsen: Statistik december + Q4 2023

Som vanligt redogör jag månadsvis för utvecklingen av antalet rekryteringsannonser på Ogunsens olika hemsidor.

För december månad publicerades 22 nya rekryteringsannonser. Spontant hade jag förväntat mig en något starkare utveckling i december. Som nämnts tidigare gånger har jag inte ”like-for-like” jämförelsesiffror mot 2022, därav inkluderar jag inga siffror för 2022 på jämförbar basis. Man kan konstatera att december var en bra bit ifrån en av 2023 års bästa månader.


Trots att jag inte har exakta jämförelsesiffror inkluderas ändå en ”indikativ” graf nedan. Positivt är att Q4 var det kvartal under 2023 där det publicerades flest nya rekryteringsannonser. På DI.se kunde man igår läsa om att antalet konkurser under 2023 var på högsta nivån sedan 90-talet.


Sammantaget har utvecklingen 2023 har varit tydligt sämre än 2022. Den indikativa utvecklingen av antalet nya rekryteringsannonser visar en nedgång på 24% på helåret och 21% i Q4.

Rekryteringsverksamheten är den klart mest lönsamma delen av bolagets verksamhet. För att aktien ska ta sikte mot forna rekordnivåer krävs en bättre aktivitet på rekryteringsdelen (alternativt ett bud 😊).

Jag äger aktier i Ogunsen.

No comments:

Post a Comment