Pages

Thursday 4 January 2024

Torsdagstankar: Aktieköp + Tack så hjärtligt

Idag bjuds det på lite torsdagstankar.

TACK SÅ HJÄRTLIGT: Under mellandagarna publicerade jag ett inlägg på temat ”Vem är du och vad vill du läsa på bloggen?”.

Jag vill börja med att tacka alla er som tog er tid att kommentera på inlägget. Sedan vill jag också tacka så hjärtligt för alla fina ord och positiva feedback ni lämnande om bloggen och det jag skriver. Det värmde oerhört mycket och gav en stor portion dos med motivation att fortsätta skriva nya inlägg.

Som skribent är man alltid nyfiken på vilka som läser. Det var därför väldigt kul att få lite mer information om flera av er som läser. Gällande önskemål om framtida blogginlägg ska jag försöka väva in det på bloggen framöver.

AKTIEKÖP: Något som en hel del personer gillar att läsa om är vilka aktieköp jag gör. Som bekant har jag länge redogjort för mina aktieköp på veckobasis, fram tills nyligen då det formatet upphörde. Givet er feedback har jag däremot landat i beslutet att återgå till att redogöra för aktieköpen på veckobasis – givet att jag har köpt några aktier.

Min ambition är som bekant att genomföra färre transaktioner. De veckor som jag inte har något inlägg om aktieköp betyder helt sonika således att jag inte har köpt några aktier.

Hoppas att ni får en underbar dag och tack igen för att ni läser bloggen!

2 comments:

  1. Jag inser att jag inte kommenterat "Vem är jag" så det kommer här.

    Man, närmar mig 50 strecket (fast jag brukar säga att jag snart blir 22...), civ ingenjör, gift sedan +15 år med en underbar kvinna som inte är svenska, 2 barn, utlandsboende sedan 20 år tillbaka. Bor numer någonstans i Centraleuropa, har bott och jobbat knappt 10 länder runtom i Europa i min karriär.

    Varit aktiv som investerare i knappt 30 år.

    Vill helst läsa om:
    - Bolagsanalyser, gärna färre och mer djup a la Kvalitetsaktiepodden än Börspoddens ytliga analyser
    - Tankar/teorier kring Investering
    - Reflektioner som du skrivit historiskt

    Mvh
    Emigrantinvesteraren
    -

    Investerat i aktier sedan 1996

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack du för att du delar! Mycket intressant bakgrund och erfarenheter. Kul med utlandsboende och att ha jobbat i många olika länder!

      Delete