Pages

Saturday 3 February 2024

Månadsrapport: Januari 2024

Efter att börsåret 2023 avslutades urstarkt har inledningen på 2024 varit mer trevande för Stockholmsbörsen.

Som jag skrev i decembers månadsbrev hade jag skalat av i en del innehav efter de snabba kursrusningarna. Jag skalade av ytterligare under januari. Något som har bidragit till att kassan har vuxit i storlek.

Aktieförsäljningar

OGUNSEN: Årets första aktietransaktion innebar att jag skalade av mitt innehav i Ogunsen kring 40 kr. Detta gjordes vid några olika tillfällen. Jag är lite förvånad över att aktien har hållit emot såpass väl som den har gjort på sistone. Jag återkommer i separat inlägg om rekryteringsstatistiken för januari, men som en hint kan jag säga att den inte övertygade. Under januari skrev jag ett inlägg om att en akties dåliga likviditet hindrade mig ifrån att på ett effektivt sätt sälja mina aktier, Ogunsen var då bolaget jag främst hade i tankarna.

ITAB: Jag har också sålt aktier i ITAB. Aktien har utvecklats mycket starkt under de senaste tre månaderna. Aktien fick en extra turbo efter att tidningen Dagens Industri gav aktien en köprekommendation i januari. Jag sålde aktier både före och efter denna händelse, men sammantaget äger jag nu inga aktier i ITAB.

Aktieköp

Jag har tidigare redogjort för de köptransaktioner jag har genomfört. Nedan är därför en kort redogörelse för månadens aktieköp.

G5 ENTERTAINMENT: Jag har utökat mitt innehav i G5. Jag tycker aktien handlas till en intressant risk/reward, dock krävs sannolikt en ny spelhit för att aktien verkligen ska ta fart.

RESURS: Jag har också tagit in en position i Resurs. Detta efter att nischbanken bjöd marknaden på en signifikant vinstvarning, vilket sänkte aktien med mer än 32%. Jag skrev den 21 januari ett långt inlägg om Resurs och min syn på det inträffade. Kortfattat är min åsikt att det kommer vara utmanande i närtid. Tror man på att Resurs klarar sig igenom denna period på ett relativt okej sätt finns enligt mig en god uppsida i aktien på medellång sikt.

Övrigt

Som nämndes ovan har jag också en del kassa redo att sätta i arbete när tillfälle dyker upp. Vi får se om februari bjuder på intressanta köplägen.

Har ni köpt eller sålt något på sistone?

4 comments:

  1. Har ökat i Bilia och Fabege. Även köpt in Rottneros och Raketech. Jag har även fått in 1420kr i utdelning från Bilia, Fabege och Heimstaden.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande transaktioner och trevligt att det har trillat in utdelningar :)

      Delete
  2. Tack för att du delar, sålde av helt i Stora Enso efter 64% utdelningssänkningen, köpte Hexpol

    ReplyDelete
  3. Jag sålde Kindred (vinsthemtagning pga budet), Vitec (liten position och behöver skala av antal innehav) och Latour (liten post där aktien gått upp kraftigt sista tiden). Kunde inte riktigt välja vad jag skulle satsa på, så jag köpte lite av allt :)

    ReplyDelete