Pages

Tuesday 6 February 2024

Ogunsen: Statistik januari 2024

Jag har under många år följt upp Ogunsens statistik när det kommer till nya rekryterings- och konsultannonser. Detta är något jag gör på veckobasis, även om jag är inne och kollar till utvecklingen varje dag.

Nedan redogörs för utvecklingen av antalet nya rekryteringsannonser i januari 2024. Sammantaget publicerades 17 nya rekryteringsannonser på Ogunsens olika hemsidor i januari. Den är en tydlig nedgång från de 28 rekryteringsannonser som publicerades under motsvarande period föregående år.

Utfallet i januari 2024 var på samma nivå som i juli 2023, vilket är en säsongsmässigt svag månad. Endast augusti 2023 var en sämre månad än vad Ogunsen levererade i januari 2024. Förvisso är det en del semester och lediga dagar under inledningen av januari, men som synes förra året var januari då en betydligt bättre månad. December 2023 var inte heller en superbra månad, varpå man inte tryckte ut massa rekryteringsannonser innan julledigheten.

Jag hade hoppats på en tydligt bättre inledning på året. Det blir nu extra intressant, och viktigt, att se vad kommande månader bjuder på. 

No comments:

Post a Comment