Pages

Sunday 18 February 2024

Portföljnyheter: v.7 2024

I dagens inlägg summeras lite portföljrelaterade nyheter från innevarande vecka.

B3 CONSULTING GROUP: På onsdagen köpte CFO André Karlsson 2 000 aktier till kursen 76,00 kr. En affär på 152 000 kr.

Min kommentar: Under de senaste åren har bolagets största ägare Sverre köpt aktier varje gång en ny kvartalsrapport har publicerats. Vi får se om den trenden förlängs och att det därmed snart kommer information om att Sverre har köpt fler aktier. Hursomhelst, det är glädjande att se att fler än Sverre genomför insynsköp.

EVOLUTION: Under perioden 5-9 februari återköpte EVO 59 394 aktier. Sammantaget äger EVO nu 3 899 549 aktier.

Min kommentar: EVO återköpte betydligt färre aktier än veckan innan. Som jag har nämnt tidigare tycker jag dock att det är positivt att se att EVO använder sitt starka kassaflöde till att återköpa aktier. Den totala ackumulerade andelen aktier EVO äger uppgår nu till 1,81%, vilket kan jämföras med 1,78% veckan innan. Det är inte direkt någon enormt stor andel, men sakta men säkert ökar man andelen.

HANDELSBANKEN: Styrelseledamot Hans Biörck rapporteras ha nettoökat sitt innehav i Handelsbanken. Totalt sett ökar han sitt innehav med 2 000 aktier, varav del förklaras av att han växlade över B-aktier till att köpa A-aktier.

Min kommentar: Att sitta med B-aktier i Handelsbanken känns inte särdeles rationellt i min mening. Bra till tillfälle då att växla över innehavet till A-aktier och få fler aktier i sin portföljsamling.

NORDIC PAPER: Koncernledningsmedlemmen David Högström köpte i veckan 800 aktier till kursen 42,30 kr.

Min kommentar: Storleksmässigt var detta givetvis inte något häpnadsväckande stort köp. Jag är dock ändå nöjd och tillfredsställd över att se ännu ett insynsköp i Nordic Paper.

PEAB: På tisdagen meddelades det att Peab ingått ett avtal avseende tankbeläggningar till Trafikverket i Uppsala. Avtalet gäller i 3 år och inkluderar bland annat fräsning och ytbehandling av 1,7 miljoner kvadratmeter på låg- och medeltrafikerade vägar.

På onsdagen stod det klart att VD Jesper Göransson och CFO Niclas Winkvist genomfört insynsköp. VD köpte aktier för närmare 2 mkr och CFO köpte aktier för knappt 0,5 mkr.

På torsdagen informerades det att Peab fått uppdraget att bygga nya uppställningsspår för lokal- och regionaltåg i Lärje norr om Göteborg. Ordervärdet uppgår till 392 mkr. Arbetet väntas vara klart sommaren 2027.

På torsdagen meddelades det också att Peabs tecknat ett fyraårigt avtal med Hallsbergs kommun, där Peab vann upphandlingen avseende att utföra beläggningsarbeten.

Min kommentar: Det var en trevlig blandning på nyheterna som Peab bjöd på den gångna veckan. Särskilt trevligt tycker jag det är att se att VD Jesper Göransson fortsätter att köpa aktier. Peab arrangerade i veckan också en kapitalmarknadsdag, vilken jag ämnar försöka summera lite tankar kring i nästa vecka på bloggen. 

RESURS: Teknikchef Pär Isaksson köpte under förra veckan 18 900 aktier till kursen 13,22 kr. Det motsvarar en transaktionsvolym på cirka 250 000 kr.

På onsdagen köpte styrelseledamot Pia-Lena Olofsson 5 130 aktier till kursen 14,38 kr. En transaktion på 73 800 kr.

Min kommentar: Det är glädjande att se att ännu fler insynsköp trillar in i Resurs efter Q4-rapporten. Jag hoppas att fler insynsköp sker framöver, inte minst om kursen handlas på nuvarande nivåer.

2 comments:

  1. 1.Mellan måndagen och onsdagen köptes 422.000 aktier i Alleima pris 67kr av Lundbergs. Lundbergs äger nu 10,6% av Alleima.
    Kommentar: Som i många andra fall tar herr Lundberg kontroll över sina bolag om det bara går.

    2.Hotellfastighets Pandox VD blir styrelseledamot i JM enligt nyhet i torsdags. Är det en ny strategi eller skall JM in med en till verksamhet eller råkade det bara bli Pandox VD? Den som lever får se.

    3.Två nya återförsäljare av Nimbus båtar. 1. Erickson Marine Group i Minesota och Anchor Marine Group i New york. Detta enligt nyhet i måndags.
    Roligt med nya återförsäljare och hoppas att trenden vänder upp.

    4.Proact IT har rekryterat en erfaren bussiness unit director central och medlem av koncernledningen i Proact. Det är Maria Gomez som skall leda arbetet i Tyskland och Tjeckien. Hon har jobbat som försäljningschef inom IBM och Microsoft. Hon har jobbat med IT i Tyskland i 30 år. Nyheten kom i onsdags.
    Kommentar: I Tyskland kommer det att gå stabilt med tanke på hennes erfarenheter. Hoppas Tjeckien kan växa så gott det går.

    5.Skanska investerar i ett byggprojekt i Warzawa, Polen. Det är 2 byggnader( en fyravånings och en åttavånings). Totalt 179 lägenheter. Summan är 330 miljoner. Nyheten kom i onsdags.
    Dessutom får man order om att bygga ett datacenter åt en befintlig kund i Arizona. Avtalet är värt 900 miljoner och nyheten kom i torsdags.
    Kommentar: Det är endast 1 gång efter att jag köpt Skanska som bolaget inte haft nyhet/nyheter.

    6. Tietoevry rapporterade i torsdags. Två saker som kom fram var att: Cyberattacken från Ryssland kostar bolaget runt 2-4 miljoner Euro. Bolaget skall nu avknoppa en annan del vid namn Tietobanking och särnotera den på Helsingsforsbörsen. Extra bolagstämma i Juni för att kunna notera bolaget 30:onde Juni har utlyst.
    Kommentar: Det skall bli intressant att se hur mycket särnoteringen kan tillbringa.

    Ha en trevlig söndag allesammans!
















    ReplyDelete