Pages

Wednesday 29 May 2024

Bolagen som ni gillar mest

I dagens inlägg tänkte jag redogöra för de bolag som ni gillar mest bland de bolag som jag har skrivit om under den gångna rapportperioden.

Förutom någon sista eftersläntrande rapport är rapportperioden avseende Q1 2024 nu över. På bloggen skrev jag 14 inlägg om rapportkommentarer för enskilda bolag. Nedan är en tabell som visar de 14 bolag jag skrev om. Tabellen rankas utifrån antalet sidvisningar. Datum och veckodag avser när jag publicerade respektive inlägg.


Noterbart är att EVOLUTION för första gången inte hamnar högst upp på listan när jag har gjort den här typen av sammanställningar. Inte minst utdelningsjägare verkar attraheras av HANDELSBANKEN för tillfället. Såväl EVO som Handelsbanken är två bolag jag anser vara för lågt värderade idag.

Vid motsvarande sammanställning vid Q4 2023 låg NEW WAVE på sjunde plats i listan över de mest lästa inläggen. Kul att bolaget nu har tagit sig upp till plats tre.

RESURS tog ett steg upp från femte plats i Q4 2023 till fjärde plats i Q1 2024. Det är lite förvånande då min känsla är att aktien varit extremt impopulär sedan vinstvarningen tidigare i år. Personligen tycker jag att aktien har varit allt för nedpressad. Kursen har återhämtat en del av tappet men jag anser att det på medellång sikt finns fortsatt potential på uppsidan. Som så ofta annars i Resurs är det fokus på kreditförlusternas utveckling.

I vanlig ordning ligger konsultbolagen på nedersta halvan av de mest lästa inläggen. PREVAS har aldrig hamnat bättre än ”näst sist” i dessa uppföljningar. Personligen tycker jag att det är lite förvånande. Jag räknar med att fortsätta skriva om Prevas så vi får ser om populariteten kan öka.

Ibland kan det vara lönsamt att leta nya investeringsuppslag bland icke-populära bolag. CATELLA är ett exempel på ett bolag som det inte pratas särskilt mycket om och som jag finner intressant för tillfället.

Överlag anser jag Resurs fjärde plats vara det som får mig mest att höja på ögonbrynen. Kanske också att AVANZA hamnar längst ned av de bankrelaterade bolagen.

Är det något som förvånar er med rankingen i ovanstående lista?

2 comments:

  1. Avanzas haverier har påverkat tror jag. SHB fortfarande stabilt och Nordea är helt enkelt Nordea. Kanske att Raketech inte kom sust men annars kan jag ej komma på något.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intressant med Raketech, jag hade nog förväntat mig att de skulle komma högre upp i listan än vad de gjorde :)

      Delete