Pages

Saturday 22 June 2024

Veckans aktieköp: v.25

Trots kortvecka på Stockholmsbörsen hände det en hel del i veckan, för min del var budet på Resurs den stora händelsen. Nedan är en summering av veckans tre aktieköp.

FABEGE: Jag har i veckan utökat mitt innehav i fastighetsbolaget Fabege. Köpkursen landade på cirka 82 kr. Givet senast annonserade substansvärde ger det en rabatt på 44%. Aktien hämmades i veckan bland annat av en analysuppdateting från Carnegie.

LVMH: Ett bolag som har varit mycket omnämnt i positiva ordalag är lyxkonglomeratet LVMH. Kursen var tidigare i år inte superlångt ifrån 900 euro, sedan dess har aktien kommit ned en hel del. Jag plockade i veckan in aktier till kursen 712 euro.

VNV GLOBAL: Jag har fortsatt att doppa tårna i VNV Global. Den här gången köpte jag aktier för 26,34 kr per styck. Det motsvarar en substansrabatt på cirka 50%. Under veckan har jag publicerat två inlägg från bolagets kapitalmarknadsdag tidigare i juni och jag planerar att inom kort komma med ett längre inlägg om VNV Global generellt samt min syn på aktien och min investeringstes.

Har ni köpt något i veckan?

10 comments:

 1. Nu är det mer fokus på jobb och fotbolls EM än börsen för mig. Men efter EM kan det mycket väl komma ut några överraskningar

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kul med EM och jag ser framemot några överraskningar efter EM :)

   Delete
 2. Även jag ökade innehavet i LVMH under veckan, det blev 5 aktier till vid 708 EUR.

  ReplyDelete
 3. Goddag!
  LVMH har jag kollat på men avstått ifrån.
  Blev inköp av ETF:n IQQX, kanadensiska aktien Diversified Royalty Corp och investmentbolaget VEF.
  Sålde av alla SBB D som fanns och det känns befriande.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej!
   Trevliga köp och spännande med VEF! Känner igen känslan när man väl får bort en surdeg ur portföljen :)

   Delete
 4. Lvmh var ett tag sedan jag kollade på, tyckte att den hade gått för bra senast jag hade koll, men det ser ut som att jag ska ta och kolla upp den igen. För egen del blev det inga köp eller sälj denna vecka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, aktien gick ruskigt fint ett tag. Alltid trevligt när ett bra bolags aktie rekylerar ned en bit :)

   Delete
 5. Borr, Neobo och Handelsbanken är mina köp den här veckan.

  Mvh
  Emigrantinvesteraren

  ReplyDelete
  Replies
  1. Spännande, samtliga de tre aktierna finns i min och sonens portföljer (den förstnämnda i sonens portfölj och övriga två i min portfölj) :)

   Delete