Pages

Saturday 3 August 2024

Veckans aktieköp: v.31

Börsen surnade till ordentligt på torsdagen och fredagen. Detta gjorde att jag tryckte på köpknappen vid ett flertal tillfällen. Totalt köptes aktier i 7 bolag i veckan som gick.

EVOLUTION: Till kursen 1 004,25 kr fyllde jag på mitt innehav i EVO. Sedan man annonserade att man lanserade ett nytt återköpsprogram har EVO dagligen återköpt cirka 70 000 aktier, enligt den återköpsstatistik som hittills har publicerats. Jag tycker att aktien är attraktivt värderad på nuvarande kursnivåer och jag ser framemot att äga bolaget under lång tid.

INVESTOR: Sveriges mest anrika investmentbolag Investor fanns bland bolagen jag köpte aktier i under den gångna veckan. På fredagen köpte jag aktier vid olika tidpunkter i takt med att kursen fortsatte att falla. Min lägsta köpkurs landade på 281,60 kr, en substansrabatt på cirka 8% enligt hemsidan IB-index. Investor-aktien föll igår med drygt 5%. Enligt Dagens Industri är det den största nedgången på fyra år i Investor. Aktien har gått oerhört starkt i år (också) så vi får se vart kursen tar vägen härifrån. Långsiktigt är Investor dock ett bolag jag vill ha en signifikant exponering emot. Investors kommunikationschef köpte på fredagen aktier för 426 750 kr.

KINNEVIK: Jag köpte i veckan aktier i Kinnevik till kurserna 89,53 kr och 83,89 kr. Jag tycker att Kinneviks exponering mot onoterade innehav är intressant att ta del av, inte minst när aktien handlas till en betydande rabatt. Jag ser Kinnevik lite som en diversifiering i det onoterade universumet samt att detta är något som kompletterar mitt innehav i VNV Global. Enligt IB-index motsvarar min lägsta köpkurs i Kinnevik en substansrabatt på 40%.

LUNDBERGS: Även i investmentbolaget Lundbergs köpte jag aktier i veckan som gick. Jag fyllde på vid olika omgångar, där lägsta köpkursen landade på 520,00 kr. Enligt IB-index motsvarar min köpkurs en substansrabatt på drygt 6%.

LVMH: Till kursen 641 euro utökade jag i veckan min position i LVMH. Kursen fortsätter att handlas svagt efter rapporten. Detta är fortsatt en liten position för mig men jag fyller på lite då och då.

VNV GLOBAL: Jag fortsätter att bygga upp mitt innehav i VNV Global. Veckans lägsta köpkurs landade på 23,18 kr per aktie. Enligt IB-index ger det en substansrabatt på 52%. Som tidigare har nämnts hoppas jag att VNV Global ”inom kort” ska få myndighetsbeslut om att försäljningen av Gett godkänns.

VOLVO: Volvo-aktien pressades på torsdagen av att tyska Daimler skruvade ned sin helårsprognos. Jag tog tillfället i akt och utökade mitt innehav i Volvo genom att köpa aktier till kursen 266,10 kr. På fredagen köpte jag sedan fler aktier till kursen 258,00 kr.

Har ni köpt något i veckan?

11 comments:

  1. Jag har också köpt evolution men även nibe och elekta.

    ReplyDelete
  2. Jag köpte Investor, coca cola, colgate, Mondelez mm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coca cola, Colgate och Mondelez blev ju dyrare

      Delete
  3. Inga transaktioner den här veckan, jag tror jag ska ta rygg på dig och köpa Lundbergs, till att börja med en position till barnen.

    Mvh
    Emigrantinvesteraren

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det känns som man kan sova gott om natten när Lundberg är vid rodret :)

      Delete
  4. Rena Black Friday rean i fredags och jag ökade i Microsoft, Novo Nordisk och Investor samt nytt innehav i Atlas Copco.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fina köp! Blir intressant att se om det bli fortsatt rea á la Cyber Monday, mellandagsrea etc :)

      Delete
  5. Inget gjort denna vecka. Blir nog inte heller något den kommande veckan p.g.a att jag behöver installera bankID igen efter att min telefon gick sönder i torsdags kväll och jag köpt en ny idag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tråkigt att höra om mobilen, hoppas att du snart är igång med den nya.

      Delete