Pages

Saturday 31 August 2024

Veckans aktieköp: v.35

Det fortsätter att vara relativt muntra miner på börsen. Den snabba börsnedgången för några veckor sedan verkar nu vara glömd. 

Till veckan inleds september, vilket säsongsmässigt (utifrån ett historiskt genomsnittligt perspektiv) är årets sämsta avkastningsmånad. Jag har som vanligt ingen aning om vart börsen ska ta vägen i närtid.

Jag kan dock konstatera att jag aldrig har haft mer likvider än vad jag har nu. I veckan har jag nettosålt aktier. Ska jag fortsätta sälja aktier borde jag kanske också ha med ett regelbundet inlägg där jag redogör för mina aktieförsäljningar. Hursomhelst, nedan följer veckans aktieköp.

REVOLUTIONRACE: Jag har fortsatt att utöka mitt innehav i RVRC. Det är ett bolag jag finner långsiktigt intressant, även om det finns utmaningar på kort sikt. RVRC har en stark finansiell ställning och återköper aktier, något som jag gillar när värderingen är åt det lägre hållet. Hittills har bolaget återköpt 2,07% av antalet utestående aktier (till och med 29 augusti). Jag ser gärna en rekyl nedåt i aktien så att jag kan fortsätta ackumulera aktier.

Har ni köpt något i veckan?

2 comments:

  1. Hoppas för din skull att Lundqvistarna kan ge ytterligare fart i RVRC.

    Själv Ökade jag i Coor. Tror att aktien kommer tillbaka till högre nivåer då många kontrakt förlängts och att man hittat en ny Sverige VD (visserligen inte annonserat förrän i förrgår). Aktien kan ses som en tråkigt aktie för många. Ålandsbanken skrev en analys den 12:e augusti och tyckte att bolaget borde använda sitt kassaflöde till att återköp aktier. Vi får se om bolaget lyssnar eller inte.

    Veckans andra köp blev ett bolag som jag bevakat och ägt tidigare och i veckan såg jag att man gjort en 5:1 split. Bolaget AQ group ( Aros Quality group) är ett industribolaget som monterar komponenter och system industrin. Exempel på detta är Elskåp, formsprutning kablage samt plåtarbetning.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande köp! Ja, vi får hoppas att hockeybröderna drar in affärer :)

      Delete