Pages

Thursday 26 September 2024

En annan person i FIRE-livet

Något jag har noterat på sistone är att jag har förändrats en del som person nu när jag inte längre jobbar.

Under det dryga år som har gått sedan jag lämnade mitt jobb tycker jag att jag har förändrats på flera sätt. Ett konkret exempel är att jag är betydligt mindre stressad idag. Även om det är fullt upp under dagarna har jag mer tid för reflektion, något jag värdesätter mycket. Denna reflektionstid har bland annat renderat i att jag funderat en del kring investeringsfilosofi och vilken typ av investerare jag vill vara.

Bland annat blir jag allt mindre intresserad av vad andra personer ”spontan-tycker” om specifika bolag eller om börsen i stort. Hehe, jo det kan tolkas som att jag sannolikt inte skulle vara intresserad av att läsa min egen blogg om jag hade varit en utomstående person.

Sammantaget är jag numera en betydligt lugnare person och allmänt mer tillfreds person. Jag bryr mig inte heller lika mycket av saker som inte är viktigt, t ex på vad någon ”inte nära person” tycker och tänker om mig och det jag gör.

Förr har jag alltid velat göra så mycket som möjligt. Nuförtiden är det istället snarare det omvända som är prioriterat, det vill säga att göra så lite som möjligt (av saker som inte är viktigt för mig). Till syvende och sist handlar det om att prioritera, våga säga nej och göra saker man verkligen vill och mår bra av. Det är något jag tycker att jag har blivit mycket bättre på.

4 comments:

  1. Min stora dröm var alltid att göra en fire. Tyvärr hamnade jag i ett jobb där de blev omöjligt att spara på de sätt jag tänkte på grund av restriktioner. Men jag bytte jobb för ett år sedan och nu trivs jag med att jobba klart en dröm är ju förstås att kunna göra vad man vill men min nya arbetsgivare är mycket generös när de gäller ledighet. Vilket gjort mig mindre stressad överlag ändå. De vill gärna spara pengar så de erbjuder en till och med att köpa lediga dagar extra om man vill. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta något som gör mig både motiverad och inte ha något emot att stiga upp på morgonen. Mitt mål nu är att nästa år jobba mera 4 dagars veckor och ha en lång semester under sommaren.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det låter som att du är på en riktigt bra plats nu, superkul att höra!

      Delete
  2. Det låter som att du har funnit ett lugn och en ny prioritering i livet efter att ha slutat jobba. Att fokusera på det som verkligen är viktigt och strunta i andras åsikter är ett stort steg mot att må bättre och känna sig mer tillfreds.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Håller med, att fokusera på det som är viktigt och strunta i andras åsikter är verkligen två nycklar på vägen mot att må bättre :)

      Delete