Pages

Saturday 14 September 2024

Veckans aktieköp: v.37

Ännu en börsvecka har passerat. I veckan har jag köpt aktier i 4 bolag.

CREADES: Inom ramen för min investmentbolagsportfölj köpte jag i veckan aktier i Creades. Köpkursen landade på 69,60 kr. När dessa rader skrivs vid klockan 16:35 på fredagseftermiddagen innebär det en substansrabatt på knappt en procent. Det är inte var dag det går att handla Creades till substansrabatt. 

OGUNSEN: Det har trillat in ett gäng nya rekryteringsannonser hos Ogunsen hittills i september. Än så länge är utfallet ungefär i linje med utfallet i september föregående år. Helst skulle jag som bekant vilja köpa aktier för under 30 kr, men hittills har aktiekursen stått emot mina förhoppningar. Som jag tidigare har skrivit är min tes och tro att nuvarande kursnivåer är attraktiva för långsiktiga investerare. Jag köpte i veckan aktier till kursen 32,10 kr.

REVOLUTIONRACE: Jag fortsätter att fylla på mitt aktieinnehav i RVRC och bolaget själva fortsätter med att återköpa aktier. Per den 11 september hade RVRC återköpt totalt 2,46% av antalet utestående aktier och man har då använt 70% av sitt pågående återköpsmandat. Jag köpte aktier för 44,38 kr per aktie.

VOLVO: Det fortsätter att vara lite orosmoln kring Volvo och den breda ”fordonssektorn”. Jag har däremot fortsatt att fylla på mitt innehav i Volvo. I veckan har jag bland annat kunnat fylla på innehavet till kurser under 250 kr.

Har ni köpt något i veckan?

7 comments:

  1. Jag fortsatte att fylla på i storbolag: adderade fler Atlas C, Volvo, Schneider E, UPM. Blev även ett gäng Handelsbanken precis innan stängning igår.

    ReplyDelete
  2. Minskade i SEB då räntorna är på väg ner och därmed kommer räntenettot minskat. Hälften bort och hälften blev kvar. Äger även SEB indirekt via Investor. Sedan kom det ett bud på Tethys Oil som huvudägarna godkänt. Jag kommer tyvärr att gå minus när jag räknat min gavkurs inklusive courtage för mina 3 köp.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det blir intressant att se hur storbankerna parerar med pressen på räntenettot. Hoppas att du inte går för mycket minus på Tethys Oil.

      Delete
    2. Hade vilja behålla aktien som en utdelningsaktie. Tack för omtanken. Om man räknar inklusive courtage och gavkurs så blir det minus men räknar man exklusive courtage så går jag plus.

      Delete
  3. Blev att fylla på i Saab även denna vecka.

    Mvh Mange

    ReplyDelete