Pages

Thursday 18 August 2022

Drömstart på dagen

Bland bloggens läsare finns det de som gillar de aktierelaterade inläggen och sedan finns det de som hellre läser mer personliga inlägg. Idag tänkte jag fokusera på hur gårdagen började på ett helt fantastiskt sätt.

Tillsammans med min son lämnade vi lägenheten runt klockan 06:25 på morgonen. Jag är för tillfället föräldraledig och vi tänkte passa på att njuta av att spendera en stor del av dagen utomhus. Sonen gillar att åka buss så vi hoppade på en buss som efter några minuters färd skulle ta oss till ett (enligt min mening) bra utegym.

Såväl att åka buss (med barnvagn) samt utegym är två gratisaktiviteter man kan ägna sig åt (på temat spartips). Disclaimer: Jag vet inte om gratis buss gäller i samtliga landets kommuner om man åker med barnvagn, men i Stockholm gäller det i alla fall.

Hursomhelst, efter bussturen var det så dags för ett pass på utegymmet. Det är ett stående inslag 5-6 gånger i veckan när jag och sonen är ute på våra morgonäventyr. Jag tycker generellt sett att flera utegym håller en tillfredsställande nivå, även om det såklart inte finns lika mycket valmöjligheter som på ett traditionellt gym. Men å andra sidan har det tvingat mig att bli en hejare på chins 😊

Det finns en hel del för sonen att titta på när vi är på utegymmet, bland annat folk som tränar, lite fåglar som flyger omkring och någon lös hund här och där som cirkulerar runt gymmet ibland (hmm…).

Det finns dock en specifik övning då sonen ofta börja klaga på att det är långtråkigt och det är när jag kör dips mot en bänk. Jag vet inte vad han har emot den övningen 🤣 Personligen tycker jag att den övningen är ganska bra (ja, jag kör även ”vanlig” dips).

Efter utegymspasset var klart begav vi oss iväg på en långpromenad med runt fina Djurgården. Beroende på hur mycket folk som är ute tycker jag Djurgården kan vara alltifrån fantastiskt trevligt till mer stresskapande. Det är exakt detta jag syftade på i mitt inlägg The Crowd Effect (https://thedividendstory.blogspot.com/2022/07/the-crowd-effect.html)

Att hänga på Djurgården en onsdagsförmiddag i augusti när de flesta har börjat jobba igen är dock fantastiskt. Att promenera längs med Djurgårdsbrunnskanalen och ha picknick längst ut på Djurgården är två saker jag tycker väldigt mycket om.

Vi spenderade ett par timmar längst ut på Djurgården. Sonen hade picknick (jag fastade i vanlig ordning). Vi lekte. Vi lyssnade på vågorna och njöt av att vara i stunden. Efter några timmar blev sonen trött och tog en tupplur på cirka en timme.

Under tiden sonen sov passade jag på att läsa några kapitel i boken Code Breaker (en intressant och läsvärd bok). När jag hade läst ett tag satt jag stilla och njöt av tillvaron samtidigt som en Viking Line-färja sakta åkte förbi en bit bort.

När sonen vaknade efter drygt 60 minuter började jag gå in mot stan igen. Det visade sig dock att han inte var helt redo att vakna än så han somnade om, något som gav mig tillfälle att lyssna igenom några poddavsnitt på vägen hem.

Innan vi kom hem hann vi även med att låna hem lite böcker från biblioteket samt köpa mat för halva priset (= ytterligare två spartips).

Sammantaget var vi ute i cirka 6,5 timmar. Jag tycker det var en magiskt bra start på dagen.

6 comments: