Pages

Sunday 16 July 2023

Investeringsdagboken #1

Då var det dags för första inlägget i investeringsdagboken. För bakgrund till upplägget, se här.

Var varsam när ”alla” tycker som dig

Många Q2-rapporter har skapat stora negativa kursrörelser, exempelvis i flera ”Twitter-favoriter”. För egen del fick sig som bekant B3 en smäll efter sin vinstvarning. B3 är väl i och för sig inte ett bolag som kan titulera sig (super)favorit på Twitter.

Fram till inledningen av 2023 hade B3-aktien uppvisat en stark utveckling under de senaste åren. Intresset för aktien ökade snabbt när kursen steg. Under ett drygt år steg antalet aktieägare hos Avanza med cirka 345%! Förra året hördes många positiva tongångar kring B3. Numera känns det som att det negativa narrativet är klart starkare.

Det är som bekant inget som ändrar sentimentet så effektivt som aktiekursens utveckling. Jag borde ha sålt mer aktier när intresset ökade snabbt senare delen av 2022 / början av 2023. Vill man använda sentimentsindikatorn torde aktien vara intressant att kolla på nu, då få verkar positiva till aktien. Personligen anser jag att aktien ska handlas klart högre än vad den gör idag och jag kommer behålla mina aktier tills vidare om inget oförutsett inträffar.

Sammanfattning: Man uppnår inte exceptionell avkastning om man gör som alla andra.

No comments:

Post a Comment