Pages

Saturday 14 October 2023

Veckans aktieköp: v.41

Börsen har i veckan bjudit på fina uppgångar likväl dagar med mindre munter utveckling. För egen del har jag både tryckt på köp- och säljknappen.

Jag har i veckan sålt en betydande del av mitt innehav i NCC. Försäljningen gjordes i två omgångar till kurser över 122,00 kr. Under det senaste året har NCC (vid mitt försäljningstillfälle) stigit med cirka 50%. Jag anser det fortsatt finnas uppsida i NCC men då mycket annat har kommit ned finns det flertalet andra intressanta investeringsmöjligheter, vilket gjorde att jag valde att omallokera kapital.

Nedan följer veckans aktieköp.

B3 CONSULTING GROUP: På måndagen publicerade ABG en analys där de skruvade ned vinstprognosen för B3 för åren 2023-2025. Efter Q2-rapporten estimerade ABG en justerad vinst per aktie på 9,78 kr. I måndagens analys spår man nu en vinst per aktie på 8,21 kr, således en estimatjustering på 16%. Analysuppdateringen gav ett negativt avtryck i aktiekursen. Jag har under veckan passat på att utöka mitt innehav i B3.

BETSSON: När dessa rader skrivs strax efter lunch på fredagen har Betsson-aktien sjunkit med cirka 18% under den senaste månaden. Vinstvarningar, ogynnsamma sportboksresultat och press från regleringar etc har skapat ett tydligt sämre sentiment i sektorn. Efter att tidigare ha skalat ned mitt innehav i Betsson över 130 kr per aktie har jag köpt tillbaka samtliga aktier jag sålde.

DUNI: Jag utökade mitt innehav i veckan genom att köpa aktier till kursen 94,40 kr. Jag tycker att det är en attraktiv kursnivå för Duni, vars verksamhet nu gynnas av trendskifte kring vissa externa faktorer.  

PREVAS: I söndags publicerade jag min analys av Prevas. Om du missade analysen finns den att läsa HÄR. Jag har i veckan fortsatt att bygga upp min position i bolaget. 

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

20 comments:

  1. Själv sålde jag en del i Nordic Paper. Pappers och kartongbolagens kurser verkar vända uppåt i alla fall SCA eller är det för att SCA har skog. Har inte kollat lika mycket på sistone.

    Jag har köpt in Atlas Copco B istället på kursen 133,80 och kommer att kolla på Sandvik. Jag tror att inflationen kan komma ner samtidigt som Kina kommer att må bättre ekonomiskt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande transaktioner och fin utveckling du fick Nordic Paper!

      Delete
  2. Tycker B3 verkar intressant på dessa nivåer. Vad tror du på för utdelning till våren ? 5 kr?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har lagt in 5 kr i mitt basscenario men får se vad Q3-rapporten bjuder på. ABG har 6 kr i sin prognos. B3 har en stark finansiell ställning, men jag ser hellre återköp på dessa nivåer än maxad utdelning :)

      Delete
  3. Skrev inte om att jag tycker att det är intressant att endast drygt 10% godkände Mällbygårds budplikts bud på 96,80. Det säger mycket om att aktieägarna vill ha bolaget kvar på börsen. Intressant också att Mällbygård inte gick vidare.... Det finns mycket spännande där ute men min position i NCC är stabil och jag tänker inte röra den just nu när det kommer orders och man är rätt starkt stabiliserad jämfört med andra liknande bolag. NCC verkar inte ha samma avbrott på orders som Skanska har.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag tycker 10% var förhållandevis bra för Duni givet den låga nivån på budet. Jag tror det var mer av "teknisk/praktisk" karaktär det här budet. Nu slipper de budpliktsbud framöver.

      Delete
  4. Jag fyllde innan stängning igår på innehaven i Puma, LVMH, L'Oreal, Lifco, Latour samt Nibe. Kommer fortsätta att fylla på i det fall kurserna fortsätter söderut. Har länge varit likvid men under hösten börjat att köpa veckovis. Köper utifrån lång horisont. Jag har börjat att snegla lite på B3, Inwido, Thule också men jag avvaktar beslut om ev. köp ett tag till.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanske skall kolla på Lifco också och inte bara Sandvik i veckan. Tack för påminnelse.

      Delete
    2. Fina köp! Hojta om du trycker på köpknappen på något av de tre sistnämnda bolagen :)

      Delete
  5. Ska bli intressant att se hur Sverre agerar på dessa nivåer efter tyst period.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det ska bli mycket intressant! Hans hittills största köp i B3 gjorde han på 180 kr. Det skulle sitta fint om han kunde göra ett signifikant köp på nuvarande kursnivåer, han kanske kan omallokera lite kapital från Protector-investeringen? :) Hursomhelst, skulle inte kännas bra om han inte köper några aktier.

      Delete
    2. Jo, ingen trevlig kursutveckling sedan dess.
      Ja, protector går starkt, så lite vinst där ifrån som åker in i B3 hade varit grymt. Men finns väl target price på ytterligare 50-60% uppåt där som känns tryggt.
      Men uppsidan i B3 är ju helt klart större.

      Delete
    3. Det skulle vara intressant att veta Sverres riktkurs på B3 nu. Förhoppningsvis hittar B3 snart en ny VD så Sverre kan uppdatera sin B3-analys igen :)

      Delete
  6. Jag är en riktig tråkmåns när det gäller aktier. Har nu köpt Industrivärden, Investor och Handelsbanken.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det låter som trevliga köp! Det finns ett gäng aktier i Handelsbanken och Investor i min portfölj :)

      Delete
  7. Du verkar inrikta dig på konsulter, är det för att de är så hatade? Har du en max gräns inom en specifik bransch, ex 20-30% eller liknande?

    Själv har jag ökat lite i Philip Morris (stabil utdelare) på min utdelningsdepå men även jordbruk / Mosaik, gödsel producent.

    Mvh
    Emigrantinvesteraren

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Hatad" är inte sällan någon som korrelerar med svag kursutveckling, där det senare är den utlösande faktorn. Om man tror på en god långsiktig utveckling för bolag som har det kortsiktigt jobbigt tycker jag det är intressanta ställen att leta investeringar på. Sedan kan allt alltid falla mer och sin egen analys vara fel etc. Men personligen tycker jag konsulterna är intressanta långsiktiga investeringar på nuvarande kursnivåer. Max 20-25% i en bransch vill jag helst inte gå över :)

      Intressant med PMI, jag har haft bolaget i portföljen en del förr om åren. Var tvungen att kolla kursen nu :) Känns som den aktien ofta rör sig inom intervall kring 80-105 kr +/- lite. Stabil verksamhet är det iaf med god pricing power.

      Delete
    2. PMI: USD i sånt fall, ej SEK😃

      Köper hellre BAT men Revolut har inte den i sin urval.

      Ska kika på konsulterna
      Mvh
      Emigrantinvesteraren

      Delete
  8. Köpte mer i new wave och raketech i veckan. Börjar fundera på b3, men vet inte om jag ska fokusera på ogunsen istället som jag redan har i portföljen eller om det kanske är lite för lockande att köpa B3 på dessa nivåer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trevliga köp! Det ska bli spännande att se B3s rapport. Hoppas Sverre kan övertyga marknaden framöver :)

      Delete