Pages

Wednesday 30 March 2022

How to become rich


Hur blir man egentligen (finansiellt) rik? Det är fråga som många ställer sig.

Tuesday 29 March 2022

Resurs: Förtjänar de en plats i portföljen?


Det har varit mycket upp och ner för Resurs på sistone, kanske mest ner om man ska vara ärlig 😊 I dagens inlägg försöker jag zooma ut ett steg. Inlägget inkluderar en kort beskrivning av bolaget samt hur jag ser på aktien.

Sunday 27 March 2022

Portföljen utökas med nytt innehav


Att plocka in ett nytt innehav i portföljen är alltid spännande. Det krävs alltid en extra insats när man ska läsa på om nya bolag och försöka förstå deras verksamheter samt vilka möjligheter och utmaningar etc som de står inför. Som investerare på börsen finns det alltid nya saker att lära sig.

Saturday 26 March 2022

Veckans aktieköp V12


Det känns mycket trevligt att utdelningssäsongen nu har börjat komma igång på allvar. Ett fint extra inflöde av kapital väntas under de kommande månaderna, något som fyller upp kassan i jakten på nya aktieköp.

Sunday 20 March 2022

Saturday 19 March 2022

Börsen i veckan


Det blev en fin vecka på börsen, där Stockholmsbörsen överlag utvecklades väl.

Tuesday 15 March 2022

Trenderna som gör dig rik på aktier


Förra veckan läste jag boken ”Trenderna som gör dig rik på aktier”. Boken är publicerad år 2021 och är skriven av Marcus Hernhag. Jag tror att de flesta som läser min blogg har bra koll på vem Marcus är. Han har bland annat publicerat ett flertal böcker om aktier, skriver analyser och medverkar i veckovisa aktiechattar för Privata Affärer samt att han även bedriver sin egen hemsida www.hernhag.se

Monday 14 March 2022

Träningsstatus


Jag gillar alltid att träna, inte minst löpning. Lite extra motiverande för löpträningen tycker jag att det blir när vintern så sakteliga släpper greppet och våren börjar visa upp sig.

Sunday 13 March 2022

Portföljnyheter i veckan


Det är fortsatt mycket som händer på nyhetsfronten. I dagens inlägg ges en summering kring lite nyheter och händelser som har noterats kring mina innehav.

Saturday 12 March 2022

Veckans aktieköp V10


Det har fortsatt att vara tvära kast på börsen i veckan. För egen del har jag fortsatt med att köpa ganska brett, då jag köpt i många olika bolag och sektorer. Totalt blev de köp i 13 bolag i veckan som gick.

Thursday 10 March 2022

Gratisportföljen: Februari 2022


Syftet med Gratisportföljen, vilken lanserades den 25 juni 2019, är att visa att det med en proaktiv inställning och med ett mindset som präglas av ”många bäckar små” finns en del pengar att tjäna utanför ramen för den lön man drar in från sitt vardagliga förvärvsarbete.

Wednesday 9 March 2022

Anteckningar från FastPartners presentation på ABGs investerardag


Igår och idag arrangerar ABG investerardagar, där ett gäng bolag är med och presenterar. Ett bolag som var med och presenterade igår var FastPartner. FastPartner är för tillfället mitt top-pick i fastighetssektorn.

Monday 7 March 2022

Avanza: Rider på långsiktiga trender och en stark marknadsposition


Aktieportföljen innehåller för tillfället aktier i sammanlagt 28 olika bolag. Det senaste bolaget som plockades in i portföljen var Avanza.

Saturday 5 March 2022

Veckans aktieköp V9


Det har fortsatt att vara stökigt på börsen i veckan. I likhet med förra veckan har jag genomfört en del köp, där jag har investerat ganska brett. Totalt köpte jag aktier i 8 olika bolag i veckan.

Friday 4 March 2022

Lite fredagstankar

 


Det är återigen fredag och dags för lite fredagstankar. Vi kör igång direkt!

Thursday 3 March 2022

Wednesday 2 March 2022

Warren Buffetts årliga brev till aktieägarna


Varje år publicerar Warren Buffett ett investerarbrev till aktieägarna i Berkshire Hathaway. Det senaste investerarbrevet, vilket är i fokus i dagens blogginlägg, publicerades i slutet på februari.

Tuesday 1 March 2022

Att ställa frågor till börsbolagen


Som aktieinvesterare bör man självfallet läsa på om bolagen man investerar i. Det är oerhört viktigt att veta VARFÖR man investerar, eller varför man inte investerar, i ett bolag.