Pages

Tuesday 31 May 2022

Mina tankar om boken ”Radikalt lagom”


I kunskapsinriktade böcker tycker jag om att skriva ned anteckningar i samband med att jag tar mig igenom dessa böcker. Detta var också ett tillvägagångssätt jag använde när jag pluggade. Det kanske inte är det mest tidseffektiva sättet men jag tycker att det fungerar bra för mig.

Monday 30 May 2022

Radikalt lagom – anteckningar från boken


Jag läste förra veckan ut boken Radikalt lagom. Boken är skriven av Fredrik Nyström och publicerades 2021. Förutom författare innehar Fredrik även en professorstitel. Nedan följer lite anteckningar från boken. I ett separat inlägg kommer jag också att ge mina tankar kring boken.

Sunday 29 May 2022

Portföljnyheter i veckan


Trots en kortare börsvecka än brukligt har det hänt en del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt (i vissa fall) dela lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig kunna fånga allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Saturday 28 May 2022

(aktie)Köpabstinens


Med en halvdag på onsdagen och en stängd börs på torsdagen har den här veckan varit en kortvecka på Stockholmbörsen. Stockholmsbörsen avslutade veckan med väldigt breda uppgångar, där en del av uppgången var att ”jaga ikapp” den positiva börsutvecklingen som noterades i t ex USA när Sverige hade börsstängt.

Friday 27 May 2022

Lite fredagstankar


Ännu en vecka har passerat och det är dags för lite fredagstankar. Vi kör igång direkt!

Thursday 26 May 2022

ITAB: Solid underliggande utveckling


För några veckor sedan publicerade ITAB sin rapport för det första kvartalet 2022. Nedan är en summering av rapporten samt min syn på aktien. Inget att det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i ITAB.

Wednesday 25 May 2022

Sparkvot: Maj 2022


Ännu en lön har trillat in på kontot. I vanlig ordning börjar jag varje lönemorgon med att flytta över en del av lönen till sparande och amortering samt att betala räkningar och flytta delar av lönen till diverse olika ”målkonton” (t ex kontot som är dedikerat att användas till resor).

Tuesday 24 May 2022

Att prata som att man vet när man inte vet


Något som jag ibland fascineras av är HUR det pratas om saker och ting. Det är många i dagens samhälle som gärna anser sig vara expert på någonting. Det gäller såväl på börsen som i andra sammanhang.

Monday 23 May 2022

Det fantastiska i att träffa likasinnade


Om det inte är tok-hausse på börsen är aktier och investeringar ett nischat intresse i dagens samhälle. För många personer är aktier inte direkt det första ämnet som kommer på tal när man pratar med kollegor eller vänner.

Sunday 22 May 2022

Portföljnyheter i veckan


Det har hänt en hel del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt (i vissa fall) dela lite kring mina tankar om det som har hänt.

Saturday 21 May 2022

Blev det några aktieköp eller?


Ännu en börsvecka kan läggas till handlingarna. Överlag fortsätter det att vara slagigt, där bland annat S&P 500 en dag stängde på minus 4%.

Friday 20 May 2022

Lite fredagstankar


Ännu en vecka har passerat och det är dags för lite fredagstankar. Vi kör igång direkt.

Wednesday 18 May 2022

Vad konsumerar du mindre utav när kostnaderna stiger?


Oavsett om man är intresserad av ekonomi eller inte är det relativt få som missat att nuvarande inflation är på nivåer som inte skådats på flera decennier. 

Tuesday 17 May 2022

Digital städning


På bloggen har det (av naturliga skäl) varit mycket fokus på bolagsrapporter under de senaste veckorna. Idag blir det därför lite annat tema.

Monday 16 May 2022

Raketech: Rekordhöga intäkter men ändå lite svagare än väntat


I onsdags publicerade Raketech siffrorna för Q1 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Raketech.

Sunday 15 May 2022

Introduktion till ett av mina senaste case


Under senvintern och inledningen på våren har jag lagt lite extra tid på att läsa in mig på bolag som jag inte haft särskilt mycket koll på sedan tidigare. Ett av dessa bolag letade sig också in i portföljen.

Saturday 14 May 2022

Veckans aktieköp v.19


Ännu en vecka har passerat och det är dags att summera veckans aktieköp igen. Vi kör igång direkt.

Friday 13 May 2022

Lite fredagstankar


Det är återigen fredag och dags för lite fredagstankar. Vi kör igång direkt 😊

Thursday 12 May 2022

Nordea: Solid utveckling och stark finansiell ställning


För några veckor sedan publicerade Nordea sina siffror för Q1 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar om aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Nordea.

Wednesday 11 May 2022

Skala bort saker som skapar oro + utdelningsdröm 2023


Att se portföljvärdet minska med ett antal hundra tusen kronor på en dag är inte det mest tillfredsställande.

Spridda rapportkommentarer: Del 3

Jag försöker läsa så många rapporter som möjligt. Huvudsakligen lägger jag dock givetvis fokus på de bolag jag redan äger. Utöver det vill jag även följa utvecklingen för bolag som finns på min bevakningslista.

Tuesday 10 May 2022

Vikten av att veta varför du har investerat


På börsen har det nu varit mer turbulent och volatilt under en period. Det finns definitivt reella utmaningar som oroar investerarkollektivet. Tror man att historien upprepar sig torde börsnedgångar vara intressanta långsiktiga investeringsmöjligheter.

Monday 9 May 2022

Ogunsen: Bra start på året och fortsatt god efterfrågan i början av Q2

I torsdags var det dags för Ogunsen att presentera sin rapport för Q1 2022. Detta inlägg innehåller en summering av rapporten samt mina tankar om aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Ogunsen.

Sunday 8 May 2022

Portföljens 10 största innehav: April 2022


April 2022 har nu lagts till handlingarna. Jag tänkte passa på att ge en uppdatering kring portföljens 10 största innehav. Vid utgången av april 2022 bestod portföljen av 7 fonder samt aktier i 29 olika bolag.

Saturday 7 May 2022

Veckans aktieköp v.18


Ännu en vecka har passerat och det är dags att summera veckans aktieköp igen. Vi kör igång direkt.

Friday 6 May 2022

Lite fredagstankar


Det är återigen fredag och dags för nya fredagstankar. Efter att det var uppehåll ett tag med fredagstankarna så börjar jag nu komma in i rutinerna igen 😉

Thursday 5 May 2022

Handelsbanken: Stabilitet som gynnas av högre räntenivåer


I förra veckan publicerade den svenska storbanken Handelsbanken sin rapport för Q1 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar.

Wednesday 4 May 2022

Lite anteckningar från H&Ms årsstämma


Idag under eftermiddagen hölls H&Ms årsstämma. Stämman anordnades digitalt, med anledning av hur spridningen av covid 19 var när det initialt kommunicerades kring stämman. Jag hade på stämman på skärmen och lyssnade till och från. I vanlig ordning är det VD-anförandet som är det mest intressanta.

Spridda rapportkommentarer: Del 2


Jag försöker läsa så många rapporter som möjligt. Huvudsakligen lägger jag dock givetvis fokus på de bolag jag redan äger. Utöver det vill jag även följa utvecklingen för bolag som finns på min bevakningslista.

Tuesday 3 May 2022

Utdelningar: April 2022


Det är för mig alltid en höjdpunkt att summera de månatliga utdelningarna. Långsiktigt och regelbundet sparande innebär goda förutsättningar för att pengamaskinen ska kunna utvecklas väl.

Monday 2 May 2022

Bud på LeoVegas!

Jag satt i helgen och spanade lite i kalendern för att förbereda mig på vad som skulle kunna tänkas hända under den vecka som inleddes idag.

B3 Consulting Group: Starkt över hela linjen


I onsdags var det dags för mitt största innehav – B3 Consulting Group – att presentera sin rapport för Q1 2022. B3 är ett konsultföretag inom IT och management. Detta inlägg innehåller en summering av rapporten samt mina tankar om aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation.

Sunday 1 May 2022

Evolution: I vanlig ordning en stark utveckling


I torsdags presenterade Evolution (EVO) siffrorna för Q1 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i EVO.