Pages

Saturday 30 April 2022

Veckans aktieköp v.17


Ännu en vecka har passerat och det är dags att summera veckans aktieköp igen. Vi kör igång direkt.

Friday 29 April 2022


Det är fredag igen! I vanlig ordning (oftast) betyder det fredagstankar. Vi kör igång direkt.

Thursday 28 April 2022

Hur står det till med era skulder?


En vanlig frågeställning är huruvida man bör investera pengar på börsen vs. att amortera på sitt bolån (givet att man har något). Till följd av bolånekrav etc har man inte alltid möjligheten att välja själv.

Wednesday 27 April 2022

Spridda rapportkommentarer: Del 1


Rapporterna står som spön i backen och jag försöker att läsa så många som möjligt. Huvudsakligen lägger jag givetvis fokus på de bolag jag redan äger. Utöver det vill jag dock även följa utvecklingen för bolag som finns på min bevakningslista.

Tuesday 26 April 2022

Sparkvot: April 2022


Ännu en lön har trillat in på kontot. Samtidigt har det ånyo blivit stökigare på marknaden. Fortsatt betydande kursrörelser är sannolikt också att vänta i flera rapporterande bolag.

Monday 25 April 2022

Fastpartner: Stabil utveckling och fortsatt attraktiv värdering


I torsdags redovisade fastighetsbolaget Fastpartner siffrorna för årets första kvartal. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Fastpartner.

Sunday 24 April 2022

VNV Global: Kan man lita på värderingarna?



I torsdags redovisade investmentbolaget VNV Global siffrorna för årets första kvartal. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i VNV Global.

Saturday 23 April 2022

Veckans aktieköp v.16


Även om börsen i helhet inte alltid fluktuerar supermycket på kort tid kan väldigt stora rörelser uppvisas i enskilda aktier. Inte sällan är detta något som sker under rapportperioden. Under veckan sjönk Netflix med 35% dagen efter sin rapport. Jag äger inte bolaget och jag kan inte verksamheten särskilt väl, men det är ändå fascinerande (och lite skrämmande) att bolag som Netflix sjunker med 35% på en dag.

Friday 22 April 2022

Lite fredagstankar


Det är återigen fredag. Rapportperioden börjat skruva upp tempot och nästa vecka kommer det dra igång ordentligt. Kul! Eller, förhoppningsvis blir det kul 😊 På agendan idag står dock fredagstankar, vi kör igång direkt.

Thursday 21 April 2022

Korttidsfasta och min upplevelse


Givet att man konstant inte går runt och äter hela dagarna så genomför man någon form av korttidsfasta. Detta till trots, är min upplevelse att ordet korttidsfasta (på en del håll) associeras med något negativt.

Wednesday 20 April 2022

Tankar om H&M


Under påsken läste jag H&Ms senaste årsredovisning. Jag vet inte vad det är, men det är någonting som gör att jag vill gilla H&M.

Tuesday 19 April 2022

Utdelning per timme


Våren är som bekant en mycket trevlig tid för utdelningsinvesterare som fokuserar på den svenska börsen.

Monday 18 April 2022

Vikten av drivkraft


Drivkraft, passion och varför. Det är som man säger, kärt barn har många namn. Frågor som ’vad är din drivkraft?’ och ’vad är det du verkligen brinner för?’ – det är oerhört viktiga frågor att kunna besvara.

Sunday 17 April 2022

Vad jag samlade på som liten och tusenposter


När jag var liten samlade jag bland annat på hockeybilder och Pog. Både hockeybilder och Pog var roliga saker att ägna sig åt. Det var alltid en stund präglad av hög förväntan när man köpte ett paket med hockeybilder.

Saturday 16 April 2022

Veckans aktieköp v.15


Ännu en börsvecka har passerat. Det var en kortare börsvecka än brukligt i Stockholm, men trots det har det hunnits med några aktieköp.

Friday 15 April 2022

Lite fredagstankar


Det är fredag igen och det är dags för lite fredagstankar. Det var ett tag sedan nu men plötsligt händer det som man brukar säga. Vi kör igång direkt.

Friday 8 April 2022

Veckans aktieköp v.14


Ännu en börsvecka har passerat och vi närmar oss nu tidpunkten då rapportperioden drar igång på allvar. Det ska bli mycket spännande att ta del av bolagens Q1-rapporter och tankar om kommande kvartal.

Wednesday 6 April 2022

Utdelningar: Mars 2022


Det är för mig alltid en höjdpunkt att summera de månatliga utdelningarna. Långsiktigt och regelbundet sparande innebär goda förutsättningar för att pengamaskinen ska kunna utvecklas väl.

Tuesday 5 April 2022

Livet, börsen och allting

Den 25 mars släpptes boken ”Livet, börsen och allting”. Det är en bok som jag verkligen sett framemot att läsa. En bok som är skriven av Erik Sprinchorn och Cristofer Andersson.

Monday 4 April 2022

Ogunsen: Diverse anteckningar och tankar om nuläget


I slutet på förra veckan publicerade Ogunsen sin årsredovisning för verksamhetsår 2021. Jag läste igenom rapporten i helgen och nedan är lite anteckningar. För egen del har summerar jag ofta ner lite anteckningar som jag ibland går tillbaka till och läser igenom. Dagens inlägg avslutas med lite tankar från mig kring Ogunsen (inklusive utvecklingen av nya publicerade rekryteringsannonser i Q1)

Sunday 3 April 2022

Portföljens 10 största innehav: Mars 2022


Mars 2022 har nu lagts till handlingarna. Såväl portföljen som Stockholmsbörsen noterade positiv utveckling under den gångna månaden. Vid utgången av mars 2022 bestod portföljen av 7 fonder samt aktier i 26 olika bolag. Nedan följer en kort redogörelse för mina 10 största aktieinnehav.

Saturday 2 April 2022

Veckans aktieköp v.13


Ännu en börsvecka är till ända. Det blev en positiv sådan. Även om det har varit lite mer positiva tongångar överlag på sistone är det fortsatt relativt slagigt på börsen.