Pages

Tuesday 29 November 2022

Utdelningsprognos 2023 – Del 2 av 4

Året börjar nu lida mot sitt slut och för utdelningsinvesterare stundar snart en särskilt spännande period när många svenska börsbolag annonserar sina utdelningsbesked.

Monday 28 November 2022

Är det rationellt att ha fullt fokus på att jaga sina drömmar?


Jag är ett stort fan av Petter A. Stordalen. Jag lyssnade nyligen på hans ljudbok ”Äntligen vardag!”. Det var en lyssningsvärd och tänkvärd bok.

Sunday 27 November 2022

Utdelningsprognos 2023 – Del 1 av 4

Året börjar nu lida mot sitt slut och för utdelningsinvesterare stundar snart en särskilt spännande period när många svenska börsbolag annonserar sina utdelningsbesked.

Saturday 26 November 2022

Portföljaktivitet i veckan: v.47

Trots ännu en stor räntehöjning från Riksbanken i veckan har Stockholmsbörsen noterat en positiv börsutveckling.

Thursday 24 November 2022

Wisdom #4: Betala inte för mycket

I detta fjärde inlägg i min bloggkategori ”Wisdom” är fokus på priset man betalar för en aktie. Bloggkategorin ”Wisdom” fokuserar på att summera tidlös kunskap och klokskap från storheter inom investeringsvärlden.

Wednesday 23 November 2022

Betsson-presentation hos Penser

Twitterprofilen ”Arvidsson (@swenix_)” tipsade om Pensers temadag ”Sport och digital underhållning” – vilken gick av stapeln förra veckan. Det var en dag där bland annat Betssons VD Pontus Lindwall var med och presenterade.

Tuesday 22 November 2022

Utdelningsrekord väntas 2023

År 2022 börjar nu lida mot sitt slut och jag har börjat fundera på mål för 2023. På bloggen kommer jag sannolikt inte publicera lika många mål som jag har gjort tidigare år. För tillfället är ambitionen att endast publicera ett utdelningsmål på bloggen.

Monday 21 November 2022

Barnsparande: Så gör vi

I fredags trillade månadens barnbidrag in på kontot. Barnsparande är något som många föräldrar tänker på och har åsikter kring.

Sunday 20 November 2022

Portföljnyheter i veckan: v.46

Det har i vanlig ordning hänt en hel del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt dela några av mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som händer utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Saturday 19 November 2022

Portföljaktivitet i veckan: v.46

Efter två veckor i följd utan någon transaktion blev det den här veckan både tryck på köp- och säljknappen.

Friday 18 November 2022

Thursday 17 November 2022

Hur många bolag bör en aktieportfölj innehålla?

På fredagskvällen i förra veckan roade jag mig med att läsa lite om Warren Buffett. Buffett är en stor förebild för mig och det är alltid kul att ta del av hans kunskap.

Tuesday 15 November 2022

Castellum pausar utdelningen: Så gör jag med aktien

Imorse satt jag och skrev på ett blogginlägg på temat om mina utdelningsprognoser för kommande år. Strax efter klockan 8 surfade jag in på DI för att se hur inflationssiffran för oktober kom in.

Raketech: Solid Q3-rapport och attraktiv värdering

I förra veckan publicerade Raketech siffrorna för Q3 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Raketech. Utvecklingen avser Q3 2022 vs. Q3 2021 om inget annat anges.

Monday 14 November 2022

Ogunsen: Bästa Q3 någonsin och god start på Q4

I fredags var det dags för Ogunsen att presentera sin rapport för Q3 2022. Detta inlägg innehåller en summering av rapporten samt mina tankar om aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Ogunsen.

Sunday 13 November 2022

Portföljnyheter i veckan: v.45

Det har i vanlig ordning hänt en hel del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt dela några av mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som händer utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Saturday 12 November 2022

Portföljen i veckan: v.45

Ännu en börsvecka är till ända. För börsens del utgjorde klockan 14.30 på torsdagen veckans viktigaste tidpunkt. Det var nämligen då som USAs senaste inflationssiffror offentliggjordes. Inflationen uppgick till 7,7%, vilket var bättre än väntade (enligt DI) 7,9%.

Friday 11 November 2022

Thursday 10 November 2022

Är det värt att investera i storbanker?

Det känns som att mer eller mindre alla har en åsikt om storbanker. Det ter sig som att storbankerna är tacksamma mål att klaga på, från såväl vanliga privatpersoner som politiker. Inom aktiesfären verkar många också inte vilja ha storbanker i portföljen. Om till och med många utdelningsinvesterare inte satsar på storbankerna så säger det något 😊

Tuesday 8 November 2022

Inwido: Kortsiktig osäkerhet men megatrender supporterar långsiktigt

För ett tag sedan publicerade Inwido sin rapport för Q3 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Inwido.

Monday 7 November 2022

NCC: Bättre än väntat och fortsatt attraktiv värdering

För ett tag sedan publicerade NCC sin rapport för Q3 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i NCC.

Sunday 6 November 2022

Portföljnyheter i veckan: v44

Det har i vanlig ordning hänt en hel del under den gångna börsveckan – även om höstlovet sannolikt hämmat aktiviteten något. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt dela några av mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som händer utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Saturday 5 November 2022

Portföljen i veckan: v.44

Börsveckan slutade med en halvdag igår. Lördagar brukar vara den dag i veckan då jag presenterar veckans köptransaktioner, och numera även eventuella säljtransaktioner.

Thursday 3 November 2022

Evolution: Rekord, rekord, rekord

I förra veckan presenterade Evolution (EVO) siffrorna för Q3 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i EVO.

Wednesday 2 November 2022

Peab: Stabil utveckling och låg värdering

I dagens inlägg är det fokus på Peab. Nedan är en summering av Q3-rapporten (vs. Q3 2021) samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Peab.

Tuesday 1 November 2022

Betsson: Stark rapport


I förra veckan publicerade Betsson sina siffror för Q3 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar om aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Betsson.