Pages

Tuesday 30 August 2022

Monday 29 August 2022

Introduktion till Nordic Paper och min syn på aktien

I dagens inlägg är det fokus på ett bolag som (lite oväntat) har blivit lite av en Twitter-snackis. Bolaget i fråga är Nordic Paper.

Sunday 28 August 2022

Portföljnyheter i veckan: v34

Det har i vanlig ordning hänt en hel del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt dela lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Saturday 27 August 2022

Veckans aktieköp: v.34

Aktieköpen är nu tillbaka igen efter att jag inte genomförde ett enda köp på fem veckor. Nedan är en summering av aktieköpen jag gjorde under den gångna veckan.

Friday 26 August 2022

Månadens sparkvot: Augusti 2022


Igår fylldes pengakontot på med nya finansiella medel redo att sparas och/eller konsumeras. Det var nu ett tag sedan jag skrev om månadens sparkvot så jag tänkte därför passa på att göra det idag.

Wednesday 24 August 2022

Softronic: Stabil kvalitet

I dagens inlägg tänkte jag spana in konsultbolaget Softronics Q2-rapport samt ge min syn på aktien. Inget som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Nedan avser Q2 2022 vs. Q2 2021 om inget annat anges.

Tuesday 23 August 2022

P/E 6 på analytiker-estimat 2023

I dagens blogginlägg är det fokus på ett av de senaste bolagen som har letat sig in i min portfölj.

Monday 22 August 2022

Ogunsen: Bästa intäktskvartalet någonsin

I fredags var det dags för Ogunsen att presentera sin rapport för Q2 2022. Detta inlägg innehåller en summering av rapporten samt mina tankar om aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Ogunsen.

Sunday 21 August 2022

SAMTLIGA aktier i min portfölj

Jag brukar varje månad ge en uppdatering kring portföljens 10 största innehav. Som bekant innehåller dock min aktieportfölj mer än 10 aktier. Jag får därför ibland frågor kring hur min totala portfölj ser ut.

Saturday 20 August 2022

Portföljnyheter i veckan: v.33

Det har i vanlig ordning hänt en hel del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt dela lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Thursday 18 August 2022

Drömstart på dagen

Bland bloggens läsare finns det de som gillar de aktierelaterade inläggen och sedan finns det de som hellre läser mer personliga inlägg. Idag tänkte jag fokusera på hur gårdagen började på ett helt fantastiskt sätt.

Wednesday 17 August 2022

Attraktiv värdering och stabil verksamhetsutveckling

Årets börsnedgång har på flera håll skapat intressanta möjligheter för långsiktiga investerare.

Tuesday 16 August 2022

Högsta vikten på 17 år!

Förra veckan höll jag på att få en chock när displayens siffror stirrade mig hårt i ögonen.

Monday 15 August 2022

Prestera bättre än index med impopulära aktier

Som börsinvesterare finns det många sätt att bli framgångsrik på. Det finns också många sätt att inte bli framgångsrik på.

Sunday 14 August 2022

Finansiellt oberoende: Drömmen som blev sann

Den här veckan markerar exakt 11 år sedan min fru och jag inledde vår resa mot finansiellt oberoende.

Saturday 13 August 2022

Portföljnyheter i veckan: v32

Även om det fortsatt är en hel del som har semester så börjar semesterperioden (i Sverige) att lida mot sitt slut för den här sommaren. Det innebär att det återigen börjar dyka upp fler bolagsnyheter.

Friday 12 August 2022

Extraamorterar 150 000 kr på bolånet

I ett inlägg nyligen funderade jag lite kring huruvida vi borde betala av hela bolånet eller inte. Bakgrunden till denna fundering är de stigande räntenivåerna.

Thursday 11 August 2022

Är det dags att kasta ut fastighetsbolagen från portföljen?

En bransch som inte sällan förknippas med särskilt många utmaningar är fastighetssektorn. Kanske är det läge att kasta ut fastighetsaktierna från portföljen?

Wednesday 10 August 2022

Tips för att minska matkostnaderna i en höginflationsmiljö

Nu är det bråda tider för plånboken. Kontinuerligt har vi i olika nyhetsmedier under de senaste månaderna mötts av rubriker om att inflationen är på den högsta nivån på flera decennier. Det är ett anmärkningsvärt skifte från det tidigare paradigmet där minusränta och historiskt låga räntenivåer var frekvent använda uttryck.

Tuesday 9 August 2022

Aktiefynd bland börsens återköpare

Det finns för tillfället ett gäng bolag som regelbundet återköper aktier. Flera av dessa bolag tycker jag är attraktivt värderade på börsen idag.

Sunday 7 August 2022

Utdelningarna steg med 77% i juli


Det är för mig alltid en höjdpunkt att summera de månatliga utdelningarna. Långsiktigt och regelbundet sparande innebär goda förutsättningar för att pengamaskinen ska kunna utvecklas väl.

Saturday 6 August 2022

Portföljnyheter i veckan: v31

Trots att det är lite mer sommarstiltje för tillfället har det ändå hänt en del under den gångna börsveckan. I detta inlägg försöker jag summera delar av det som hände i nyhets-/brusväg kring mina portföljbolag samt att dela lite kring mina tankar om det som har hänt. Jag kommer aldrig att kunna fånga allt som har hänt utan summerar lite utvalda delar kring det jag finner intressant.

Thursday 4 August 2022

Ännu ett bolag med ensiffrigt P/E-tal och god direktavkastning

Det är många bolag som har kommit ner ordentligt i år. I dagens inlägg spanar jag in ett av dessa bolag jag finner lågt värderat idag.

Wednesday 3 August 2022

Resurs: P/E 5,5 och risker som tornar upp sig

För någon vecka sedan publicerade Resurs sin rapport för Q2 2022. Nedan är en summering av rapporten samt mina tankar. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Resurs.

Tuesday 2 August 2022

Sommarreflektioner #4: Ska jag casha in bolånet?

Sommaren utgör bland annat ett bra tillfälle för reflektion och vila. För egen har jag fokuserat mer på nyss nämnda begrepp den här sommaren än vad jag har gjort på många år.

Monday 1 August 2022

Kunde man lita på investmentbolagets värderingar?

Den svenska rapportperioden har gått in i en lite lugnare fas nu, så jag försöker att läsa ikapp de rapporter jag ännu inte tagit mig igenom.