Pages

Wednesday 11 October 2023

September näst bästa månaden i år för Ogunsen

För ett rekryterings- och bemanningsföretag som Ogunsen är sommarmånaderna alltid något som präglas av lägre aktivitet.

Som trogna läsare är väl medvetna om följer jag regelbundet upp antalet nya rekryteringsannonser som publiceras på Ogunsens olika hemsidor. På det temat var augusti en oerhört svag månad, där endast nio rekryteringsannonser publicerades. Det är den lägsta siffran jag noterat i min uppföljning.

Givet den svaga augustisiffran var det extra spänt att följa hur rekryteringsutvecklingen skulle te sig i september.

Som framgår av grafen ovan blev september, givet nuvarande omständigheter, en okej månad. De facto är september den delat näst bästa månaden hittills i år. Sammantaget publicerades 28 nya rekryteringsannonser under den gångna månaden, vilket är samma nivå som januari och mars. Årets hittills bästa månad är juni, där 30 rekryteringsannonser publicerades.

Enligt min statistik sjönk antalet nya rekryteringsannonser med 39% i Q3 jämfört med motsvarande period 2022. Till följd av ändring hos Ogunsen (vilket gjort att jag behövt justera min uppföljning) är jag inte bekväm med att jämförelsen är helt korrekt. Utöver det så är inte alla uppdrag offentliga, exempelvis vissa VD-rekryteringar.

Hursomhelst, förhoppningsvis kan min statistik visa på trendutvecklingen. Ser man på grafen ovan ska den kompletteras med intäktsutfall i Q3. Ska man tolka grafen skulle man kunna våga sig på en gissning åt vilket håll som intäkterna i Q3 kan tänkas utvecklas åt 😊

No comments:

Post a Comment