Pages

Saturday 21 October 2023

Veckans aktieköp: v.42

Det har varit en svag vecka för Stockholmsbörsen. Det är dock riktigt kul att det har börjat trilla in en del kvartalsrapporter. Än fler rapporter kommer nästa vecka.

Nedan summeras veckans aktieköp.

B3 CONSULTING GROUP: Jag har utökat mitt innehav i B3 till kursnivåer kring 80-81 kr. Det finns många frågetecken och utmaningar i närtid. Det finns dock också positiva saker att ta fasta på. Bolaget gynnas av megatrender. Nästa vecka kommer ett nytt kostnadsbesparingsprogram att presenteras. Den polska verksamheten kommer senast att under 2025 konsolideras in. På lite längre sikt är min förhoppning att nuvarande kursnivå ska via sig vara ett attraktivt köpläge.

BETSSON: Betsson är ytterligare ett bolag jag finner attraktivt värderat för tillfället. Aktien har däremot utvecklats svagt på sistone. Jag köpte fler aktier till kursen 103 kr per aktie. Givet min vinstprognos för 2023 ger det ett P/E-tal på strax över 7. 

EVOLUTION: I likhet med Betsson har EVO-aktien haft en svajig utveckling på sistone. Jag köpte i veckan aktier till kursen 1 024 kr respektive 1 053 kr. Givet min vinstprognos för 2024 renderar det i P/E-tal på cirka 16,5. Det tycker jag är för konservativt för ett bolag som EVO.

INVESTOR: På fredagen kom nyheten att bolagets VD Johan Forssell kommer att lämna sin post nästa år. Beskedet fick aktien att falla signifikant. Johan har under sin VD-sejour hittills varit en framgångsrik VD. Det är tråkigt att han kommer lämna VD-posten men jag tror han kommer bidra till Investor även framgent. Investor är ett välskött bolag och jag har stark tro på att den inarbetade kulturen, duktiga medarbetare och kontaktnäten etc kommer att gynna Investors ägare även framöver. Jag ökade igår på mitt innehav.

NEW WAVE: Jag har under veckan också utökat mitt innehav i New Wave till kursnivåer kring 70-72 kr. Det gör New Wave till ännu ett bolag i min portfölj som för närvarande handlas till under P/E 10. New Wave är det bolag som jag har investerat mest i under de senaste månaderna.

PREVAS: Portföljens senaste tillskott är Prevas. Jag har även den här veckan fortsatt att bygga upp min position. Detta efter att ha köpt aktier till cirka 85 kr per aktie.

Har ni köpt eller sålt något i veckan?

11 comments:

  1. Köpte lite igår. Blev Investor, Skanska, New wave och Xact högudelande

    ReplyDelete
  2. Hm, det kan som bekant alltid bli billigare men jag beslutade ändå att göra ett gäng påfyllnadsköp innan stängning igår: Evolution, Investor A, Lundbergs, Inwido, New Wave, Synsam samt Valmet.

    ReplyDelete
  3. Tror Inwido är fin på dem här nivåerna, kommer ha några tunga kvartal men i grunden kvalité bolag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, köper på lång sikt. Går aktien ned ytterligare så köper jag fler. Det skulle vara fint om nästa förvärv blir på någon ny marknad, Frankrike och/eller i Spanien.

      Delete
    2. Håller med! Det ska bli mycket intressant att se rapporten nästa vecka. Hoppas också på fler förvärv framöver. Lite oro kring VD-posten och tufft för konsumenter + bostadsmarknad, men långsiktigt känns det som ett intressant case.

      Delete
  4. Börjar med veckans sälj som är en aktie som jag dumpade helt. Har dumpat mina 150st Clas Ohlsson efter att ha fått vänta en bra lång tid att ligga på plus sidan. Dessa såldes till priset 123 kronor. Veckans köp blev 1. Lifco som jag tror kommer att klara av den tid vi är på väg till d.v.s en lågkonjuktur. Litar på Bennet och hans serieförvärvare. P/E talet är förvisso 27,8. Det blev 50st som köptes till kurs 187,80. Gällande Veckans andra köp letade jag bolag med hög DA. Valet föll på Ogunsen som jag tror också kommer att klara sig. 31,50 kr för 300st är inte så farligt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoppas du har rätt med Ogunsen! Jag tror det kommer bli några utmanande kvartal framöver verksamhetsmässigt, men långsiktigt känns nuvarande kursnivå intressant.

      Delete
  5. Köpte B3 på 81 också😀, i övrigt var det Realty Income och Brookfield Infrastructure som jag gillar och visat stabilitet, de har varit på köp sidan mitt under krisen👑

    ReplyDelete
    Replies
    1. Snyggt! Blir intressant att se hur marknaden tar emot B3s rapport till veckan :)

      Delete