Pages

Saturday 27 July 2024

Veckans aktieköp: v.30

På rapportfronten har det varit en lugnare vecka i Sverige. Aktiekursmässigt är det dock fortsatt volatilt på en del håll. Jag har under veckan tryckt på köpknappen vid flera tillfällen.

EVOLUTION: Marknaden imponerades inte av EVOs Q2-rapport. Jag har vid ett par tillfällen på sistone tryckt på köpknappen i EVO, den lägsta köpkursen landade på 1 002,50 kr. Givet den kursen handlas EVO kring P/E 14 baserat på mina estimat för verksamhetsår 2025. Jag är positivt inställd till EVOs uppdaterade kapitalallokeringspolicy och tycker att nuvarande kursnivå är attraktiv att återköpa aktier på. Jag skulle gärna se att återköp blir ett stående inslag hos EVO.

INVESTOR: Jag har köpt aktier i Investor till kursen 292,20 kr. Investor-aktien noterade nyligen ett nytt kursrekord när 300-kronorsstrecket klevs över för en stund. Substansrabatten har minskat i Investor. Bolagets tidigare VD nämnde på den senaste årsstämman att Investor inte borde handlas till någon substansrabatt överhuvudtaget. Det återstår att se om Investor kan radera ut substansrabatten i framtiden.

LUNDBERGS: Jag har köpt aktier i Lundbergs under veckan som gick, där min lägsta inköpskurs uppgick till 528,00 kr. Enligt hemsidan IB-index motsvarar det en substansrabatt på cirka 8%.

LVMH: Även LVMH kom in med en rapport som inte övertygade marknaden. Jag köpte några aktier efter rapporten till en aktiekurs runt 665 euro.

REVOLUTIONRACE: Till aktiekursen 44,20 kr fyllde jag på mitt innehav i RVRC. Den våta filten i aktien är att bolagets två största ägare är i pågående färd med att sälja stora delar av sina respektive aktieinnehav. RVRC har en stark finansiell ställning och återköper aktier, dock görs inga återköp nu då nästa kvartalsrapport offentliggörs inom 30 dagar.

VNV GLOBAL: Jag har också utökat mitt innehav i investmentbolaget VNV Global. Aktierna köptes till kursen 24,02 kr. Enligt IB-index innebär det en substansrabatt på strax över 50%. Jag tycker att rabatten är omotiverat stor. Förhoppningsvis kommer snart besked från den israeliska konkurrensmyndigheten att försäljningen av Gett godkänns. När försäljningen av Gett är slutförd hoppas jag att VNV Global börjar återköpa aktier.

VOLVO: Jag utökade mitt innehav i Volvo till kursen 266,90 kr. Volvo kom nyligen med en tillfredsställande rapport och detta innehav är fortsatt under uppbyggnad i min portfölj.

Har ni köpt något i veckan?

8 comments:

  1. Jag ökade innehavet i LVMH, 5st inköpta vid 653 EUR. Ökade även i L'Oreal vid 391 EUR inför nästa veckas rapport. Jag "tror" att bolaget har en fortsatt bra försäljningstrend och att det stora intresset för skönhet och hudvård består. Ökade till slut också i fleråriga innehavet Industrivärden vid 354 kr, flera av deras kärninnehav kom in med bra eller OK rapporter.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fina köp! Hoppas L'Oreal bjuder på en fin rapport nästa vecka. Instämmet kring Industrivärden, känns som kärninnehaven har bra momentum :)

      Delete
  2. Just denna vecka har jag inte gjort någon transaktion.
    Men räknar man från förra gången veckans köp bloggades har jag gjort 4 transaktioner. Köpte in Nokia på 41,25. Tron på att även Nokia skulle göra bra ifrån sig den senaste rapporten fanns inom mig men jag hade fel. Bank jävulen i mig blev sugen på att äga en till bank förutom SEB och SHB. Valet föll på att köpa Norion Bank på 43,10. Inwido kom med en rapport som visade att marknaden återhämtar sig marknaden reagerade med ett kraftigt lyft och jag blev nöjd på 169,90. Mitt andra sälj blev en stor förlust och det får bli en läxa att läsa på om bolagen jag köper innan köpet kommer. Sålde 200st Nimbus på 22,70 efter att ha köpt på 40,00 i Januari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spännande transaktioner! Jag gillar Nimbus båtar men har dålig koll på bolagets aktie. Verkligen god aktiekursutveckling på Inwidos rapport. Norion har jag haft på radarn ett tag men aldrig kommit till skott med att köpa :)

      Delete
  3. Har köpt lite aktier i Rusta och Norska Europris, portföljen behöver en liten bet på svagare konsumenter som fortsätter handla billigt motsatt LVMH 😀, I övrigt var Brystol Mayers min största vinnare i vecka. Måste också informera att jag drog sv plåstret i B3 som jag ägt över 1.5 och vet att du var en inspirationskälla 😀, pengarna gick in i Rusa och Europris

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fint med Rusta och Europris. Två bolag där jag gärna handlar, särskilt på Rusta. Verkar vara många som har sålt sina aktier i B3. Får hoppas att det kan få ordning på lönsamheten och få lite medvind från marknaden framgent :)

      Delete
  4. Jag har ägt Evolution i många år nu. Mitt GAV är 182 kr. Jag gör ingenting nu. Evo går bra och Jag förstår inte hur marknaden reagerar.
    Bra köp du gör. VNV vågar jag inte ge mig in på.
    Lundberggruppen är väl en fegisaktie att äga men passar mig bra. Jag skulle gått in för några år sedan. Annars så ökar Jag i Cibus Axfood och H&M.
    Trevlig helg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, grattis - otroligt bra GAV i EVO! Förhoppningsvis kan EVO fortsätta utvecklas bra operationellt och någon gång borde då aktien få ett bättre sentiment igen. Men under tiden vi väntar är det trevligt att EVO återköper aktier :)

      Trevlig helg!

      Delete