Pages

Sunday 15 September 2024

Saturday 14 September 2024

Wednesday 11 September 2024

De populäraste aktierna

Något som jag tycker är intressant är att försöka stämma av lite kring sentiment och popularitet för olika bolag.

Tuesday 10 September 2024

Så stor del av min portfölj utgörs av fonder

Att analysera bolag och investera i aktier är något jag tycker är oerhört kul. Det är också väldigt lärorikt och allmänbildande.

Sunday 8 September 2024

AI Superpowers: China, Silicon Valley, and the New World Order

Det var inte särskilt många år sedan som Artificiell Intelligens (AI) endast var något som huvudsakligen förekom inom forskningsvärlden och i science fiction-filmer. De senaste åren har dock intresset för AI ökat explosionsartat. Många anser att den snabba AI-utvecklingen är häftig. Det finns också ett flertal personer som tycker att utvecklingen är oroväckande. Frågor som på individnivå kan uppstå är exempelvis hur kommer AI:s framfart att påverka mitt jobb?

Saturday 7 September 2024

Veckans aktieköp: v.36

Ännu en börsvecka har nu lagts till handlingarna. Den här gången har röda färger varit den dominerande färgen på aktiekurserna. Jag har tryckt på köpknappen vid några tillfällen.

Friday 6 September 2024

Thursday 5 September 2024

Lundbergs: Q2 2024

I slutet på augusti presenterade investmentbolaget Lundbergs sin rapport för det första halvåret 2024. Nedan ges en kort redogörelse för rapporten och min syn på aktien. Inget av det som skrivs ska ses som någon form av rekommendation. Jag äger aktier i Lundbergs.

Wednesday 4 September 2024

Tuesday 3 September 2024

Ogunsen: Rekryteringsstatistik augusti 2024

Ännu en månad har passerat och det är dags att presentera statistik över de rekryteringsannonser som har publicerats på Ogunsens hemsidor i augusti.

Monday 2 September 2024

Status på nyårsmålen: Augusti 2024

För att säkerställa att jag inte glömmer mina nyårsmål tänkte jag på bloggen ge en månadsvis statusuppdatering på de nyårsmål jag satte upp för 2024. Nedan beskrivs nyårsmålen samt status på vart och ett av dem.